Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Titelverdedigster Kromowidjojo mist podium op 50m vrij

Titelverdedigster Kromowidjojo mist podium op 50m vrij

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ranomi Kromowidjojo is in de nacht van zaterdag op zondag naast het podium geëindigd op de 50 meter vrij tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze werd zesde.

Deel dit artikel op social media

Kromowidjojo werd vier jaar geleden in Londen nog olympisch kampioen op dit nummer. Ze was dit keer niet de grote favoriete en had zich als derde geplaatst voor de finale. 

Pernille Blume uit Denemarken pakte de olympische titel in 24,07 seconden. Kromowidjojo leek lang op weg naar in elk geval een podiumplek, maar kwam in de slotmeters te kort. Ze klokte 24,19 seconden.

Kromowidjojo was zwaar teleurgesteld na haar teleurstellende optreden. Ze lag lange tijd voorop, maar werd in de laatste meters toch nog voorbij gezwommen. "Dit is verschrikkelijk'', zei de geëmotioneerde titelverdedigster. "Ik voelde mij supergoed, had goed geslapen. Ik wilde alleen maar keihard zwemmen. Ik ben alleen maar bezig geweest met mijn eigen race, maar het was niet goed genoeg.''

Na haar twee gouden plakken in 2012 in Londen bleef Kromowidjojo in Rio de Janeiro met lege handen. "Dan kun je zeggen dat het toernooi mislukt is. Ik heb het maximale gegeven. Ik kan alleen maar mezelf de schuld geven.''

De prestatie voor Kromowidjojo is de zoveelste tegenvaller voor de Nederlandse zwemequipe deze Spelen. Voor het eerst sinds de Spelen van 1992 eindigt Nederland zonder zwemmedailles.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!