Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tienkamper Sintnicolaas geeft na één onderdeel geblesseerd op

Tienkamper Sintnicolaas geeft na één onderdeel geblesseerd op

Rio 2016

Cheer!

Eelco Sintnicolaas heeft woensdag na één onderdeel opgegeven in de tienkamp. De 29-jarige atleet startte vanwege een bovenbeenblessure niet meer bij het verspringen.

Deel dit artikel op social media

Sintnicolaas begon nog goed aan zijn tweede Spelen. De atleet uit Apeldoorn liep de zestiende tijd op de 100 meter. Met 10,87 bleef hij slechts 0,25 seconde boven zijn persoonlijk record.

De pupil van Vince de Lange draaide een maand geleden bij de EK in Amsterdam zijn eerste meerkamp van het jaar nadat hij in februari een enkeloperatie onderging. Hij kondigde op de EK aan dat hij ondanks zijn blessureproblemen hoop had op een medaille in Rio.

Sintnicolaas, die vier jaar geleden elfde werd bij de Spelen van Londen, kampte de laatste jaren vaker met blessures. Toch werd hij in 2013 Europees kampioen indoor (zevenkamp) en eindigde hij outdoor zowel bij de WK van 2011 als bij de WK van 2013 als vijfde op de tienkamp.

Emotioneel

"Het voelt heel gek, al dat werk voor 100 meter", zei een emotionele Sintnicolaas tegen de NOS. "Mijn bovenbeenspier gooit roet in het eten. Na al mijn blessures dit jaar had ik niet verwacht dat dit de boosdoener zou zijn."

De Nederlander voelde zondag aan het eind van zijn laatste echte trainingsessie wel "iets" in zijn bovenbeen. "Maar ik heb geen enkel moment het idee gehad dat het hierdoor fout zou kunnen gaan."

"Op het einde van de 100 meter voelde het alsof het er inschoot. Ik heb mijn bovenbeen nog verder ingetapet, maar bij het verspringen kon ik niet goed rennen, laat staan afzetten. Ik kon dus echt niet meer doorgaan."

Braun

Pieter Braun is nu de enige Nederlander in de tienkamp. De Europees kampioen bij de junioren van 2015 staat na twee onderdelen op de tiende plaats

De 23-jarige Braun kwam bij zijn olympische debuut tot een tijd van 11,03 op de 100 meter, vlak boven zijn persoonlijk record en goed voor de 21e plaats. Bij het verspringen werd de Brabander zesde met een persoonlijk record van 7,55 meter.

Topfavoriet en titelverdediger Ashton Eaton uit de VS leidt na twee onderdelen, voor de Canadees Damian Warner en de Duitser Kai Kazmirek.

Later op woensdag volgen ook nog het kogelstoten, het hoogspringen en de 400 meter. Donderdag worden de laatste vijf onderdelen afgewerkt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco en Pieter aan!