Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tegenvaller Mollema en Poels in Rio

Tegenvaller Mollema en Poels in Rio

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Veel hadden Bauke Mollema en Wout Poels zich voorgesteld van de olympische wegrace in Rio. Maar op de Copacabana stonden zaterdag, na de door de Belg Greg van Avermaet gewonnen wedstrijd, twee teleurgestelde renners.

Deel dit artikel op social media

Zonder duidelijke reden was het misgegaan. "Een vreemde koers. Ik voelde me in het begin heel goed maar bij elk klimmetje werd het minder'', zei Mollema, vorige week nog winnaar van de Clásica San Sebastian.

"Als je de benen niet hebt is het snel gedaan'', wist Poels, met een beschadigde onderarm na een val. Hij vertrok naar het ziekenhuis voor een scan.De val wilde hij niet aanvoeren als reden voor zijn tegenvallende rijden. "Op dat moment wist ik al dat ik niet goed genoeg was om een rol te spelen in de finale.''

Mollema, vroeg in koers gehinderd door materiaalpech, vroeg zich ook af waarom zijn vorm binnen een week zo kon veranderen. ,,Ik weet het niet. Jammer, ik kwam hier niet om zeventiende te worden.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke en Wout aan!