Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL verwelkomd in Olympisch dorp Rio 2016

TeamNL verwelkomd in Olympisch dorp Rio 2016

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – TeamNL is vanmiddag officieel welkom geheten in het Olympisch dorp in Rio de Janeiro. Een groep van bijna honderd Nederlandse sporters was aanwezig bij de ceremonie. 

Deel dit artikel op social media

Na een folkloristische show met zang en dans werd TeamNL toegesproken door de burgemeester van het Olympisch dorp, de Braziliaanse oud-basketbalster Janeth Arcain. Zij gaf de chef de mission Maurits Hendriks een beeldje. Hendriks bood de burgemeester een speciale TeamNL-vaas aan en zette zijn handtekening op een wand waar ook delegatieleden van andere landen hun handtekening achterlaten.

"Na alle gedane inspanningen komt jullie droom uit: jullie staan nu op de Spelen'', zei Arcain tegen de sporters. "Vanuit alle hoeken van de wereld zijn jullie hier naartoe gekomen. Wij houden van sport en zullen jullie alle steun geven die nodig is. Voor sporters uit 207 landen is ons dorp voor even hun thuis.''


Na de toespraak van Arcain, tweevoudig medaillewinnaar op de Spelen, werd de olympische vlag gehesen en vervolgens de vlaggen van de vijf aanwezige landen, naast Nederland waren dat Kaapverdië, Macedonië, Nauru en Zambia.

De sporters, begeleiders en officials van alle deelnemende landen worden voorafgaand aan de Spelen officieel ontvangen in het Olympisch dorp tijdens de Team Welcome Ceremony. Het bevestigt de reis van de sporters naar de Spelen en markeert het begin van hun verblijf in het dorp.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!