Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: Paulis en Head roeien naar het goud

TeamNL in Rio: Paulis en Head roeien naar het goud

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse roeisters Maaike Head en Ilse Paulis hebben vrijdag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro goud veroverd in de lichte dubbeltwee. Het is de tweede gouden plak voor TeamNL en de derde komt eraan, want windsurfer Dorian van Rijsselberghe kan met de medalrace nog te gaan, niet meer worden ingehaald door de concurrentie.

Deel dit artikel op social media

Paulis en Head zegevierden na een goed opgebouwde race in een tijd van 7.04,73. "Alles verliep volgens plan. We hebben het sterk uitgevoerd, met mooie halen", vertelde Paulis, die met de Nederlandse boot (7.04,73) Canada (7.05,88) ruim een seconde voorbleef op het Lagoa Rodrigo de Freitas. Lees meer

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft zijn olympische titel in de RS:X-klasse vrijdag al zo goed als zeker geprolongeerd. Van Rijsselberghe hoeft zondag alleen nog maar te finishen om het goud binnen te halen. Vier jaar geleden zette hij op de Spelen in Londen dezelfde prestatie neer. "Ik had dit niet durven dromen. Echt ongelofelijk dat ik het weer op zo’n manier heb afgesloten", aldus Van Rijsselberghe. "Vandaag na de finish keek ik direct om me heen, naar mijn coach. Het was rekenen en rekenen. Heb ik het wel? Heb ik het niet?" Lees meer

Marit Bouwmeester is na acht races in de Laser Radial op koers voor een medaille op de Olympische Spelen. De Friezin die zilver won op de vorige Spelen heeft in het klassement alleen de Deense Anne-Marie Rindom voor zich. Lees meer

De Nederlandse dressuurruiters hebben vrijdag op de Olympische Spelen naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout kwamen in de Grand Prix en Grand Prix Special tot een gemiddelde score van 75,517 procent. Daarmee viel Oranje net naast het podium, vierde. Lees meer

Boogschutter Sjef van den Berg heeft vrijdag kansen op olympisch eremetaal laten liggen. Nadat de 21-jarige Brabander in de halve finale van het individuele toernooi in Rio de Janeiro met 7-3 had verloren van Fransman Jean-Charles Valladont, trok hij in de strijd om het brons tegen de Amerikaan Brady Ellison ook aan het kortste eind: 2-6. Lees meer

De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag hun derde zege geboekt tijdens het olympisch toernooi in Rio de Janeiro. Puerto Rico was in het vierde pouleduel geen partij voor de ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti: 3-0 (25-14, 25-22 en 25-16). Lees meer

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben vrijdagavond (lokale tijd) de kwartfinale van het beachvolleybal bereikt bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zaterdag ook winnen, worden zij maandag de tegenstanders van Nummerdor en Varenhorst. Lees meer

Atletiektoernooi begonnen

Inmiddels is in Rio ook het atletiektoernooi begonnen. Atlete Susan Kuijken werd veertiende op de 10.000 meter. De Nederlandse finishte in 31.32,43. Jip Vastenburg kwam als 28e over de finish in 32.08,92. Kogelstootster Melissa Boekelman wist zich niet te plaatsen voor de finale. Nadine Broersen, Anouk Vetter en Nadine Visser zijn begonnen met de zevenkamp. Sifan Hassan plaatste zich op een sterke wijze voor de halve finale op de 1500 meter. Maureen Koster redde het niet. Dafne Schippers kwam ook in actie. Ze won op zeer eenvoudige wijze de serie van de 100 meter.

De Nederlandse tafeltennissters zijn vrijdag uitgeschakeld in het landentoernooi van de Olympische Spelen. Oostenrijk was in de eerste ronde met 3-1 te sterk in Rio de Janeiro. In haar singlepartij wist Li Jiao wederom niet van Liu Jia te winnen.

Badmintonners Selena Piek en Jacco Arends maken na twee groepswedstrijden geen kans meer om de kwartfinales van het gemengd dubbel te halen op de Olympische Spelen. Ze leden een kansloze nederlaag tegen de Koreaanse nummers twee van de wereld Ko Sung-hyun en Kim Ha-na (21-10 21-10). Met Eefje Muskens won Selena Piek wel de tweede groepswedstrijd in het damesdubbel. Het Gelderse koppel versloeg Jwala Gutta en Ashwini Ponnappa uit India in drie games en is zo al zeker van een plek in de kwartfinales. 

Golfer Joost Luiten heeft vrijdag tijdens de tweede ronde zijn positie in het olympisch golftoernooi licht verbeterd. De Nederlander noteerde zeventig slagen, één onder het baangemiddelde. Het leverde hem voorlopig een plek bij de eerste dertig op. Lees meer

Beste vier
De hockeyers hebben het vierde groepsduel verloren van Duitsland. Het duel in het Olympic Hockey Centre van Rio de Janeiro eindigde in 2-1. De hockeyvrouwen konden niet winnen van Nieuw-Zeeland. Het vierde groepsduel van Oranje eindigde in 1-1 na een late tegentreffer. De handbalsters pakten in de laatste seconde een punt tegen Zweden. Door een treffer van Danique Snelder eindigde het duel in 29-29. Nederland had eigenlijk een overwinning nodig om een plaats bij de beste vier in de groep in eigen hand te houden.

Elis Ligtlee en Laurine van Riessen zijn er vrijdag bij de Olympische Spelen van Rio niet in geslaagd zich te mengen in de strijd om de medailles. Australië, met Anna Meares en Stephanie Morton, was in de eerste ronde te sterk voor het Nederlandse koppel. Jeffrey Hoogland is door op de sprint, Theo Bos is uitgeschakeld. Lees meer

Roy Meyer en Tessie Savelkouls zijn uitgeschakeld in het olympische judo-toernooi. Uschi Freitag heeft zich vrijdag zonder problemen geplaatst voor de halve finales van het olympisch toernooi op de 3 meterplank. Ranomi Kromowidjojo plaatste zich als derde voor de finale van de 50 meter vrije slag. Inge Dekker strandde in de halve finale.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!