Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: juichen om zilver, treuren om zilver

TeamNL in Rio: juichen om zilver, treuren om zilver

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Hoe een medaille van dezelfde kleur verschillend kan worden ervaren. Dat zagen we vandaag bij TeamNL. Jelle van Gorkom won zilver bij het BMX en was daar enorm blij mee. De hockeyvrouwen verloren de olympische finale van Groot-Brittannië en waren ontgoocheld.

Deel dit artikel op social media

De Nederlandse hockeysters verloren na shoot-outs van de Britse vrouwen. Nederland wist in de shoot-outs geen enkele keer te scoren. Willemijn Bos, Ellen Hoog, Laurien Leurink en Margot van Geffen misten. Groot-Brittannië passeerde de Nederlandse keepster Joyce Sombroek wel twee maal. Na goud in Beijing 2008 en Londen 2012 kwam de nederlaag hard aan.

Jelle van Gorkom was dolgelukkig met de zilveren plak die hij bij de Olympische Spelen had behaald. "Dit was het maximaal haalbare. Ik voelde me zo goed'', vertelde de fietscrosser uit Lichtenvoorde, die de afgelopen jaren zo vaak te maken had met tegenslag.

Laura Smulders heeft haar succes van Londen 2012 (brons) niet kunnen herhalen. Smulders kwam in de laatste bocht, in vierde positie, ten val.

Nouchka Fontijn heeft de finale bereikt van het olympisch bokstoernooi in de klasse tot 75 kilogram. De 28-jarige fysiotherapeute uit Schiedam versloeg in de halve eindstrijd de Chinese Li Qian op punten.

Voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 1988 moet de Nederlandse paardensportploeg zonder medailles naar huis. De laatste hoop op Nederlands eremetaal was gevestigd op het individuele springtoernooi. Jeroen Dubbeldam was het dichtst bij een podiumplaats, maar een overschrijding van de tijdslimiet met 0,02 seconden deed hem de das om.

De Nederlandse vrouwenestafetteploeg op de 4x400 meter liep met 3:26.98 een nieuw nationaal record. Maar de zesde plaats in de serie was niet genoeg om zich te plaatsen voor de finale. Susan Kuijken is bij het olympisch atletiektoernooi in Rio de Janeiro op de achtste plaats geëindigd op de 5000 meter. De dertigjarige atlete uit Nijmegen liep een fraai persoonlijk record van 15.00,69.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!