Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: handbalsters boeken historische zege

TeamNL in Rio: handbalsters boeken historische zege

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste overwinning op de Olympische Spelen binnen. Oranje zette maandag de tweede groepswedstrijd in Rio tegen Argentinië in winst om: 26-18. Het is een historische zege, want nooit eerder won een Nederlandse handbalploeg een wedstrijd op de Olympische Spelen.

Deel dit artikel op social media

Lees meer

Inmiddels is ook het zeiltoernooi gestart. Titelverdediger Dorian van Rijsselberghe staat maandag na de eerste drie races bij het windsurfen op de tweede plaats in het klassement. Bij de vrouwen is Lilian de Geus voorlopig de nummer vier. Lees meer

Zeilster Marit Bouwmeester leidt na twee races alsnog in het klassement van de Laser Radial-klasse op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De winnares van het zilver vier jaar geleden in Londen stond maandag na een zesde en vierde plaats aanvankelijk tweede. De jury besloot koploopster Xu Lijia echter te diskwalificeren. In de Laser-klasse eindigde Rutger van Schaardenburg in de openingsrace als derde. Lees meer

Nadat de roeiwedstrijden zondag waren afgelast wegens de harde wind, wist de Nederlandse vrouwen dubbelvier zich maandag overtuigend te plaatsen voor de finale. Mitchel Steenman en Roel Braas namen revanche voor hun mislukte optreden in de serie. Het ervaren duo zegevierde in de herkansing en plaatste zich daardoor voor de halve finales van de twee-zonder. Mooie perspectieven ook voor Maaike Head en Ilse Paulis. Het Nederlandse duo won de tweede serie met de nodige overmacht en plaatste zich eveneens voor de halve finales. Zowel de mannen- als de Nederlandse vrouwen acht is doorverwezen naar de herkansing.

De Nederlandse volleybalsters hebben in hun tweede duel de wereldkampioen laten ontsnappen. Oranje stond tegen de Verenigde Staten met 2-1 in sets voor, maar kwam uiteindelijk toch net tekort. In de Maracanãzinho Arena werd het 2-3. Lees meer

Op het strand wonnen de twee Nederlandse koppels die vandaag in actie kwamen beide hun wedstrijd. Brouwer en Meeuwsen verloegen het Duitse duo Markus Böckermann en Lars Flüggen. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel wonnen van de Costaricaanse Karen Cope Charles/Natalia Alfaro,

De Nederlandse hockeysters wisten de tweede groepswedstrijd wel te winnen. Oranje was met 4-0 te sterk voor Zuid-Korea, de nummer acht van de wereldranglijst. Kelly Jonker blonk uit bij de titelhouder met drie treffers. Lees meer

Handboogschutter Sjef van den Berg heeft zich maandag op de Olympische Spelen met twee zeges geplaatst voor de laatste zestien van het individuele toernooi. Lees meer

De Nederlandse eventingruiters zijn na hun tweede onderdeel maandag bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro gestegen naar de vijfde plaats van het landenklassement. Theo van de Vendel kwam ten val en verdween met drie gebroken ribben uit de wedstrijd. Lees meer

Tafeltennisster Li Jiao is maandag niet door de derde ronde van het enkelspel gekomen bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De als twintigste geplaatste Li Jiao verloor bij de laatste 32 van de als zestiende geplaatste Oostenrijkse Liu Jia in vijf sets. Lees meer

Femke Heemskerk heeft opnieuw een teleurstelling moeten incasseren op de Olympische Spelen. De 28-jarige zwemster strandde maandagavond in de halve finales van haar favoriete afstand, de 200 meter vrije slag. Marrit Steenbergen strandde al in de series.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!