Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: goud voor Ligtlee en brons voor Holland Acht

TeamNL in Rio: goud voor Ligtlee en brons voor Holland Acht

Cheer!

RIO DE JANEIRO –Elis Ligtlee heeft op de Olympische Spelen in Rio voor een daverende verrassing gezorgd. De baanwielrenster won de gouden medaille op het onderdeel keirin. Eerder op de dag veroverde de Holland Acht brons op het laatste nummer van het olympisch roeitoernooi.

Deel dit artikel op social media

Ligtlee is tweevoudig Europees kampioene. Op WK's was ze nog nooit hoger geëindigd dan de elfde plaats. De renster had nog even tijd nodig om te beseffen dat ze de komende vier jaar als olympisch kampioene op het sprintonderdeel keirin door het leven gaat. "Dit is ongelooflijk'', hijgde ze na haar gouden race in Rio de Janeiro. "Ik durfde hier nog niet eens over te dromen.'' Lees meer

Voor baanwielrenner Jeffrey Hoogland liep het olympisch toernooi uit op een teleurstelling. Hij werd in de kwartfinale van het sprinttoernooi uitgeschakeld.

De Holland Acht eindigde in Rio de Janeiro in een tijd van 5.31,59. Het goud was voor wereldkampioen Groot-Brittannië (5.29,63) en zilver voor de onttroonde titelhouder Duitsland (5.30,96). De Nederlandse roeisters van de Vrouwen Acht hebben geen medaille weten te veroveren. In de finale werd er als zesde en laatste gefinisht.

Dafne Schippers greep naast de medailes op de 100 meter. De Nederlandse werd in de finale vijfde in 10,90 seconden. Ook Ranomi Kromowidjojo eindigde in de nacht van zaterdag op zondag naast het podium. Op de 50 meter vrij werd de titelverdigster zesde.

De drie Nederlandse meerkampsters hebben niet geëxcelleerd op de zevenkamp bij de Olympische Spelen van Rio. Anouk Vetter was nog de beste met de tiende plaats. Nadine Broersen werd dertiende, Nadine Visser negentiende.

Zeilster Marit Bouwmeester is met alleen de medalrace te gaan al zeker van een medaille in de Laser Radial-klasse op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Finn-zeiler Pieter-Jan Postma nadert het podium. Annemieke Bekkering en Annette Duetz staan na twee dagen zeilen in de 49er FX-klasse zevende. Het Nacra 17-duo Mandy Mulder en Coen de Koning vinden we terug op de 14de plaats.

Op het zand van de Copacabana vormde het Canadese duo Chaim Schalk/Ben Saxton geen partij voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het Nederlandse beachvolleybalkoppel zegevierde met 2-0. Brouwer en Meeuwsen spelen maandag in de kwartfinales tegen hun landgenoten Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel verloren hun achtste finale en zijn uitgeschakeld.

Selena Piek en Eefje Muskens hebben hun laatste groepswedstrijd verloren, maar waren al zeker van de kwartfinales. Piek is met Jacco Arends uitgeschakeld in het gemend dubbel. Schoonspringster Uschi Freitag heeft zich zaterdag niet kunnen kwalificeren voor de olympische finale op de 3 meterplank. De 26-jarige Limburgse kwam in de halve finale na vijf sprongen uit op een totaal van 298,95 punten, waarmee ze veertiende werd. Churandy Martina en Solomon Bockarie zijn er niet in geslaagd de halve finales te bereiken op de 100 meter. Liemarvin Bonevacia is uitgeschakeld in de halve finales van de 400 meter.

De Nederlandse hockeysters hebben de groepsfase bij de Olympische Spelen afgesloten met een overwinning. Het team van bondscoach Alyson Annan versloeg zaterdag in het Olympic Hockey Centre in Rio de Janeiro de Duitse vrouwen met 2-0.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!