Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: eerste beachvolleybalmedaille ooit voor Nederland

TeamNL in Rio: eerste beachvolleybalmedaille ooit voor Nederland

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben donderdag op de Olympische Spelen brons veroverd. Het is de eerste beachvolleybalmedaille ooit voor Nederland.

Deel dit artikel op social media

Het Nederlandse duo won de wedstrijd om de derde plaats op het strand van de Copacabana tegen de Russen Viatsjeslav Krasilnikov en Konstantin Semenov in twee sets: 23-21 22-20. Lees meer

In de zaal zijn de Nederlandse volleybalsters er donderdagnacht niet in geslaagd de Olympische finale te bereiken. China was in een zinderende halve eindstrijd met 3-1 te sterk voor de ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti.

Ook de Nederlandse handbalsters kunnen bij de Olympische Spelen nog maximaal als derde eindigden. Het team van bondscoach Henk Groener ging donderdag in de spannende halve eindstrijd in de Future Arena met 24-23 (na een achterstand van 17-13 bij rust) onderuit tegen Frankrijk.

Churandy Martina
is tijdens zijn derde olympische finale over 200 meter opnieuw buiten de medailles gebleven. De spontane sprinter eindigde in de wervelende show van titelhouder Usain Bolt (winnaar in 19,78) op de vijfde plaats in een tijd van 20,13. Het verschil met brons was echter maar 0,01 seconde.

De Nederlandse hockeyers keren met lege handen terug naar Amsterdam. De teleurstellende ploeg van bondscoach Max Caldas ging in de strijd om het olympisch brons onderuit tegen Duitsland.

Jelle van Gorkom, Niek Kimmann en Twan van Gendt hebben zich donderdag bij de Olympische Spelen gekwalificeerd voor de halve finales van het BMX-toernooi.

Zeilsters Afrodite Zegers & Anneloes van Veen hebben donderdag in de 470-klasse een tweede plaats in de medalrace voor zich opgeëist. Het duo eindigde uiteindelijk als vierde, op één punt van het brons. Annemiek Bekkering en Annette Duetz zijn in de 49er FX overall zevende geworden.

De Nederlandse vrouwenestafetteploeg is donderdag bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro uitgeschakeld in de halve finale van de 4x100 meter. De mannenploeg is in de series van de 4x100 meter uitgeschakeld. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!