Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: dubbelvier verovert eerste roeimedaille

TeamNL in Rio: dubbelvier verovert eerste roeimedaille

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – De vrouwen dubbelvier heeft donderdag de eerste Nederlandse roeimedaille veroverd bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het Oranje-kwartet eindigde als tweede in de finale. Daarmee komt het totaalaantal medailles van TeamNL op de Olympische Spelen in Rio op 5.

Deel dit artikel op social media

Carline Bouw, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Nicole Beukers moesten op het kalme Lagoa Rodrigo de Freitas alleen hun meerdere erkennen in Duitsland. Polen pakte brons. De ploeg van de coaches Nienke van Zijp en Josy Verdonkschot eindigde zaterdag in zijn serie nog op de derde plaats en zegevierde maandag in de herkansing. Lees meer

Ilse Paulis en Maaike Head (lichte dubbeltwee), de Holland Vier en beide Nederlandse achten hebben donderdag bij het olympisch roeitoernooi de finale bereikt. Lees meer

Ranomi Kromowidjojo is vijfde geworden op de 100 meter vrije slag. Ze tikte als vijfde aan in een tijd van 53,08 en liet voor de microfoon van de NOS weten redelijk tevreden te zijn. De uitslag verraste de olympisch kampioene op de 100 meter vrije slag van 2012. “Dit was zo'n rare finale.'' Lees meer

Eythora Thorsdottir is donderdagavond op een knappe negende plaats geëindigd in de meerkampfinale. De 18-jarige turnster zorgde daarmee voor de beste prestatie van een Nederlandse turnster ooit op de Spelen bij de meerkamp. Lieke Wevers werd twintigste. 

Het is de Nederlandse baanwielrenners op de teamsprint niet gelukt zich te plaatsen voor de finaleronde. Australië was in de tussenronde te sterk. Op de ploegachtervolging bleven de Nederlanders steken in de kwalificaties. In het Rio Olympic Velodrome ging Joost van der Burg in de laatste ronde onderuit, zodat het Nederlandse team geen tijd neerzette.

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft overtuigend de leiding genomen in Rio de Janeiro. Van Rijsselberghe passeerde donderdag in race 7, 8 en 9 zijn grote concurrent Nick Dempsey. “Een super tricky dagje”, reageerde de windsurfer. Pieter-Jan Postma is naar de vijfde plaats gestegen in de Finn-klasse. De nummer vier van Londen 2012 werd donderdag vierde in race 5 en zesde in race 6, waardoor hij met 39 punten vijfde staat in het klassement.

De Nederlandse hockeyers hebben donderdag het vierde groepsduel op de Olympische Spelen winnend afgesloten. De ploeg van bondscoach Max Caldas was nipt te sterk voor India: 2-1. Lees meer

Joost Luiten is als eerste Nederlandse golfer ooit in actie gekomen op de Olympische Spelen. Na de eerste van vier rondes staat de 30-jarige Bleiswijker met 72 slagen één slag boven par. Daarmee bezet hij voorlopig een gedeelde 33e plaats in een deelnemersveld van zestig golfers. Lees meer

Kiki Bertens en Jean-Julien Rojer zijn er donderdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van het gemengd dubbelspel bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het Nederlandse duo liet tegen Venus Williams en Rajeev Ram in de tweede set twee matchpoints onbenut, waarna ze de tiebreak en de supertiebreak verloren: 6-7 (4), 7-6 (3) en 8-10. Lees meer

Selena Piek en Jacco Arends zijn hun olympische badmintontoernooi donderdag begonnen met een nederlaag. Het gemengddubbel kon in de eerste groepswedstrijd niet op tegen het Japanse koppel Ayane Kurihara/Kenta Kazuno: 21-14 en 21-19. Lees meer

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben donderdag de groepsfase bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro afgesloten met hun eerste nederlaag, tegen Semenov en Viacheslav Krasilnikov. Beide teams waren al zeker van een plek in de achtste finales. De Russen gaan door de zege als poulewinnaar naar de laatste zestien, Nummerdor en Varenhorst eindigen als tweede. Sophie van Gestel van Jantine van der Vlist zijn in de nacht van donderdag op vrijdag uitgeschakeld.

Zwemmer Joeri Verlinden is donderdag al in de series van de 100 meter vlinderslag uitgeschakeld. De 28-jarige Nederlander zette in Rio de Janeiro de 22e tijd neer. Bokser Peter Müllenberg heeft in de achtste finale in de categorie tot 80 kilogram verloren van Teymur Mammadov uit Azerbeidzjan.

Henk Grol is donderdag op het olympisch judotoernooi uitgeschakeld in de achtste finales van de klasse tot 100 kilogram. Marhinde Verkerk redde het niet in de achtste finales van de categorie tot 78 kilogram. Lees meer

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!