Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: Dorian haalt zijn goud met glans binnen

TeamNL in Rio: Dorian haalt zijn goud met glans binnen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Dorian van Rijsselberghe heeft zijn olympische titel in de RS:X-klasse zondag van de nodige glans voorzien. De windsurfer won de afsluitende medalrace. De 27-jarige Van Rijsselberghe was al voor aanvang van die laatste race zeker van de titel. TeamNL staat nu op negen medailles: viermaal goud, tweemaal zilver en driemaal brons.

Deel dit artikel op social media

Van Rijsselberghe was de titelverdediger in de baai van Rio de Janeiro. Ook in Londen was hij de beste. Of hij doorgaat tot Tokyo 2020 weet hij nog niet. Lees meer

Lilian de Geus greep net naast een medaille. De 24-jarige windsurfster won de afsluitende medalrace en leek daarmee alsnog de sprong naar het podium te maken. Nadat alle tien deelneemsters echter over de finishlijn waren gegaan, bleek De Geus voor brons net één punt tekort te komen.

Atlete Sifan Hassan heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de 1500 meter. De wereldkampioene indoor eindigde in haar halve finale als tweede achter de Ethiopische wereldrecordhoudster Gezebe Dibaba.

De Nederlandse hockeyers hebben zondagavond in Rio de Janeiro een grote stap gezet naar de olympische eindstrijd. Oranje schakelde in de kwartfinales de kleurloze wereldkampioen Australië met fraaie cijfers uit: 4-0.

De Nederlandse handbalsters kunnen zich opmaken voor een confrontatie in de kwartfinale met gastland Brazilië. Het team van bondscoach Henk Groener verloor zondag de laatste groepswedstrijd met 34-38 van het nog ongeslagen Rusland en eindigde zo met vier punten als vierde in groep B. 

De volleybalsters hebben zondag hun laatste groepsduel op de Olympische Spelen gewonnen. Oranje verspeelde tegen Servië een 2-0 voorsprong, maar zegevierde in het Maracazinho alsnog met 3-2.


Baanrenster Elis Ligtlee heeft zich zondag geplaatst voor de achtste finales van het sprinttoernooi. Ligtlee, zaterdag winnaar van het goud op het onderdeel keirin, versloeg in de eerste ronde de Chinese Gong Jinjie. Laurine van Riessen werd in de herkansingen uitgeschakeld. Bij het omnium staat Tim Veldt na drie onderdelen op de twaalfde plaats. Lees meer

Springruiter Jur Vrieling is na zijn eerste optreden in Rio de Janeiro al uitgeschakeld voor de individuele titelstrijd, na een dubbele weigering van zijn paard Zirocco Blue. Jeroen Dubbeldam maakte één foutje in de kwalificatie, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten waren foutloos. Lees meer

Andrea Deelstra stond zondag met hoge ambities aan de start van de olympische marathon, maar de 31-jarige atlete moest daar in het snikhete Rio de Janeiro al snel afstand van doen. "De zon en deze temperaturen waren te heftig voor mij'', zei Deelstra, een half uurtje nadat ze als zestigste over de finish was gekomen op Sambódromo in 2.40.49. 

Joost Luiten heeft het olympisch golftoernooi zondag afgesloten met zijn derde ronde op rij van zeventig slagen en kwam met 282 slagen uit op een gedeelde 27e plaats. Hij pleit voor een andere opzet van het toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!