Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: Dafne snelt naar zilver op 200m

TeamNL in Rio: Dafne snelt naar zilver op 200m

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Dafne Schippers bezorgde TeamNL op de valreep van dag 12 nog een medaille: zilver op de 200 meter. Het was niet de kleur waar de wereldkampioene op had gehoopt, maar het is wel de eerste Nederlandse atletiekmedaille op de Olympische Spelen sinds het goud van Ellen van Langen op de 800 meter in 1992.

Deel dit artikel op social media

Schippers liep in het Olympisch Stadion in Rio de Janeiro de langste sprintafstand in 21,88 seconden, een tiende van een seconde langzamer dan winnares Elaine Thompson uit Jamaica. “Hier kan ik niet van genieten. Het is balen, ik kwam hier voor goud'', zei ze kort na de race tegen de NOS. Lees meer

Eerder op de avond haalde Churandy Martina de finale van de 200 meter. De 32-jarige atleet liep in de halve finales met 20,10 seconden zijn beste tijd van dit seizoen. Als nummer twee van zijn halve finale bereikte Martina de eindstrijd van de 200 meter.

Bij de meerkamp was er minder succes. Zowel Eelco Sintnicolaas als Pieter Braun moest de strijd voortijdig staken. Sifan Hassan wist zich niet te plaatsen voor de halve finales op de olympische 800 meter.

Voor worstelaarster Jessica Blaskza zitten de Olympische Spelen er al na één partij op. De 24-jarige Limburgse verloor woensdag in de achtste finales van de klasse tot 48 kilogram (vrije stijl) kansloos van de Amerikaanse Haley Ruth Augello (0-7).

Nouchka Fontijn verzekerde zich van een medaille dankzij haar overwinning in de kwartfinales van het olympische bokstoernooi. De 28-jarige Schiedamse won haar gevecht met de Britse Savannah Marshall in de klasse tot 75 kilogram op punten: 2-0

Joyce Sombroek was de grote heldin bij de Nederlandse hockeysters. In de shoot-outs tegen Duitsland voorkwam de doelvrouw met fraaie reflexen maar liefst vier treffers. Zo loodste ze Oranje naar de finale van de Spelen in Rio de Janeiro. Groot-Brittannië is daarin vrijdag de tegenstander.

BMX'ers Twan van Gendt, Niek Kimmann en Jelle van Gorkom hebben de kwartfinale bereikt op de Olympische Spelen. Ze schaarden zich in de kwalificaties zonder al te veel problemen bij de beste dertig. Ook Laura Smulders en Merle van Benthem gingen door.

De Nederlandse springruiters gaven in het Centro Olimpico de Hipismo van Rio een vooraf verwachte medaille weg. De regerend wereldkampioenen dropen af met de gedeelde zevende plaats, ver achter olympisch kampioen Frankrijk.

Het Nederlandse zeilduo Afrodite Zegers/Anneloes van Veen heeft woensdag in de 470-klasse vergeefs gewacht op wind voor de afsluitende medalrace. De verwachte zeebries bleef uit in Rio de Janeiro, waardoor de organisatie de olympische finale naar donderdag moest verschuiven.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!