Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL in Rio: Brons voor judoka Van Emden

TeamNL in Rio: Brons voor judoka Van Emden

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO – Anicka van Emden heeft Nederland dinsdag aan de tweede medaille geholpen bij de Olympische Spelen. De judoka versloeg in de klasse tot 63 kilogram de Braziliaanse Mariana Silva in de strijd om het brons met een yuko.

Deel dit artikel op social media

Van Emden was op de herkansingen aangewezen na een kansloze nederlaag eerder op de dag in de kwartfinale tegen de als tweede geplaatste Française Clarisse Agbegnenou. In de eerste herkansingsronde rekende de 29-jarige Rotterdamse vervolgens af met de de Oostenrijkse Kathrin Unterwurzacher (yuko). Ook voor Mariana Silva bleek de Nederlandse te sterk. Lees meer

Bekijk hier een Q&A met Anicka van Emden en de volgers van TeamNL.

Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft dinsdag het ziekenhuis verlaten. Onder begeleiding van de medische staf van NOC*NSF is ze naar een hotel in Rio de Janeiro gebracht. Daar wordt ze 24 uur per dag medisch bijgestaan door gekwalificeerd medisch personeel. Lees meer

De Nederlandse turnsters zijn dinsdag zevende geworden in de teamfinale bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze wisten zich nog te verbeteren ten opzichte van de kwalificaties en eindigden voor gastland Brazilië. Lees meer

De Nederlandse hockeymannen hebben maandag hun derde wedstrijd in het olympisch toernooi gewonnen. Tegen Canada werd het eenvoudig 7-0. Nederland staat na drie duels met zeven punten tweede in poule B, achter Duitsland dat drie krappe zeges op rij noteerde. Lees meer

De estafetteploeg op de 4x200 meter vrije slag heeft de geplaagde Nederlandse zwemploeg dinsdag weer een broodnodig succesje bezorgd. De mannen plaatsten zich voor de finale, waarin ze zevende werden. Sebastiaan Verschuren strandde in de halve finales van de 100 meter vrije slag.

Na de zesde plaats in de landenwedstrijd hebben de Nederlandse ruiters dinsdag ook individueel geen hoge ogen kunnen gooien op het onderdeel eventing. Na dressuur, cross en twee rondes springen eindigde zowel Merel Blom als Tim Lips in de achterhoede. Lees meer

De Nederlandse lichte vier-zonder en de twee-zonder zijn er dinsdag bij het olympische roeitoernooi in Rio de Janeiro niet in geslaagd om de finale te bereiken.Aletta Jorritsma en Karien Robbers kwamen in de herkansingen van de twee-zonder niet in de buurt van kwalificatie voor de halve finales. Lees meer

Voor schermer Bas Verwijlen is het Olympisch toernooi al na één wedstrijd voorbij. De Rus Anton Avdejev, de wereldkampioen van 2009 maar inmiddels afgezakt naar plaats veertig op de wereldranglijst, had hem even daarvoor met 15-9 overtuigend verslagen. Verwijlen, die tweemaal eerder meedeed aan de Spelen, zei door te willen gaan tot Tokio 2020. Lees meer

Ook voor bokser Enrico Lacruz zit het Olympisch toernooi erop. De 22-jarige lichtgewicht uit Huissen leverde een uitstekende partij af tegen Otgondalai Dorjnyambuu uit Mongolië, maar dit werd niet beloond door de jury. Lees meer

Op dag twee van het Olympisch zeiltoernooi heeft Dorian van Rijsselberge twee van de drie races gewonnen en verstevigde zijn tweede plek in het klassement. Lilian de Geus deed ook goede zaken met twee derde plaatsen. Lees meer

Pieter-Jan Postma is dinsdag matig begonnen aan zijn derde Olympische Spelen. De Europees kampioen kwam in Rio de Janeiro als veertiende en dertiende over de finish. Daarmee vond de 34-jarige Fries zichzelf na de eerste wedstrijddag in zijn klasse terug op de vijftiende plaats in de tussenstand. Ook andere Nederlandse zeilers kwamen op dag twee van het olympisch zeiltoernooi niet even goed uit de startblokken. Marit Bouwmeester finishte als vijftiende in de derde race in de Laser Radial-klasse. Rutger van Schaardenburg schopte het in dezelfde klasse bij de mannen tot plaats 24. Lees meer

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben ook hun tweede groepswedstrijd winnend afgesloten. Het Nederlandse duo had drie sets nodig tegen de Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel (veertiende op de wereldranglijst) maar liet een goede indruk achter: 21-17 19-21 15-9. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist verloren hun tweede wedstrijd. Lees meer

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!