Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

TeamNL elfde in medailleklassement

TeamNL elfde in medailleklassement

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse sporters hebben zondag de Olympische Spelen afgesloten met een elfde plaats in het medailleklassement. TeamNL veroverde negentien medailles: acht keer goud, zeven keer zilver en viermaal brons.

Deel dit artikel op social media

Vier jaar geleden in Londen ging Nederland met twintig medailles aan de haal. TeamNL landde destijds met zes gouden, zes zilveren en acht bronzen plakken op Schiphol. Dat was goed voor een dertiende plaats in het medailleklassement.

Tijdens de succesvolle Spelen van 2000 in Sydney klonk maar liefst twaalf keer het Wilhelmus. Oranje won toen ook nog eens negen keer zilver en viermaal brons. Dat was goed voor een historische achtste plaats in het medailleklassement.

De Verenigde Staten wonnen in Rio de meeste medailles (121), tot nu toe 46 keer goud. 37 keer zilver en 38 keer brons. Groot-Brittannië werd verrassend tweede met 67 plakken, waarvan 27 goud.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!