Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Teamfinale voor turnsters droom die uitkomt

Teamfinale voor turnsters droom die uitkomt

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ook in de teamfinale van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro verbaasden de Nederlandse turnsters dinsdag weer met de zevende plaats, een lang niet voor mogelijk gehouden score.

Deel dit artikel op social media

"Supervet wat we hebben neergezet'', zei Céline van Gerner, vier jaar geleden nog de enige Nederlandse turnster op de Spelen. "Normaal kijk je naar de finale op tv en nu sta je er zelf. Dat is best een raar idee'' vond Vera van Pol. "Ik had het niet voor mogelijk gehouden dat wij hier zouden staan.''

"Ik was ook dat meisje dat hiervan droomde'', vertelde Sanne Wevers, die net als zus Lieke en Eythora Thorsdottir nog terugkomt voor een individuele finale. "Ik kan het niet omschrijven hoe bijzonder het is om als turnster hier met je land te mogen staan. Ik weet gewoon dat ik van jongs af aan altijd naar deze wedstrijd kijk en hem misschien wel het spannendste vind van allemaal.''

Thorsdottir en Lieke Wevers komen donderdag uit in de meerkampfinale, Sanne Wevers turnt volgende week maandag de toestelfinale op balk. Dinsdag imponeerde ze met opnieuw een persoonlijk record van 15,250. Ze deed de opsprong die ze in de kwalificaties nog achterwege liet, maar nam nog niet alle risico's. "Voor het team bouw ik iets meer zekerheid in.''

Van Pol had in de kwalificaties meer zenuwen gevoeld. "Dan wil je je doel halen, nu was het alleen genieten. En we hebben het nog beter gedaan.'' Van Gerner had hetzelfde ervaren. "Ik had geen zenuwen, ik had er zin in. We hadden het er wel eens onderling over gehad: van wat zou het vet zijn als... En wat voor pakje dragen we dan?''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eythora, Vera, Lieke, Sanne en Céline aan!