Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Li Jiao naar derde ronde, Li Jie redt het niet

Li Jiao naar derde ronde, Li Jie redt het niet

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Tafeltennisster Li Jiao heeft bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met enige moeite de derde ronde bereikt. Li Jie slaagde er niet in geslaagd de laatste zestien te bereiken.

Deel dit artikel op social media

Veteraan Li Jiao had een bye in de eerste ronde en was zondag in zes games te sterk voor de Thaise Suthasini Sawettabut: 12-10, 11-8, 9-11, 11-7, 8-11 en 11-5.

"Ik ben tevreden over mijn spel, maar het kan beter'', zei ze na afloop. "Zo'n eerste partij blijft lastig. Je wilt zo graag na al dat wachten.''

In de volgende ronde treft de 43-jarige Li Jiao de voor Oostenrijk uitkomende Chinese Liu Jia, negen jaar jonger maar in Rio bezig aan haar vijfde Spelen. "Ik geloof dat ik dertien keer op rij van haar verloren heb, maar de laatste twee keer heb ik gewonnen. Een slimme speelster, ik moet er tegenaan.''

Om haar prestatie van Londen, waar ze de kwartfinales haalde, te evenaren moet de tweevoudig Europees kampioene drie partijen winnen. Eén meer dan vier jaar geleden toen ze nog geplaatst was. "Het is niet anders. Ik bekijk het gewoon van ronde tot ronde.'' Ze weet ook dat in de achtste finales normaal gesproken Feng Tianwei, de nummer twee van de plaatsingslijst, wacht.

Huilen
De Spelen van Rio betekenen het einde van haar loopbaan. Li Jiao komt ook nog uit in de landenwedstrijd. Met het idee dat elke wedstrijd nu haar laatste individueel is, zei ze zich niet bezig te houden. "Als het zo ver is zal ik misschien even huilen, maar nu wil ik vooral genieten.''

Het enthousiasme van de toeschouwers in Riocentro 3 hielp daarbij. Het was zelfs voor Li Jiao een nieuwe ervaring. "Ze klappen en juichen echt voor iedereen. In vergelijking hiermee was het bij de Spelen in Londen heel stil. Ik heb dit eigenlijk nooit eerder meegemaakt.''

Li Jie
Li Jie slaagde er niet in geslaagd de laatste zestien te bereiken. De van oorsprong Chinese strandde bij haar derde Spelen voor Nederland in de derde ronde. Li Xue, eveneens afkomstig uit China maar uitkomend voor Frankrijk, was pas na zeventig minuten klaar met de nummer elf van de plaatsingslijst. De gamestanden: 8-11 12-14 11-8 11-9 11-7 6-11 11-8.

Daarmee kon Li Jie haar prestaties van de Spelen van Peking en Londen niet evenaren. Daar bereikte ze steeds de vierde ronde. Nu was de derde ronde, waarin ze als geplaatste speelster mocht beginnen, het eindstation. Li Jie komt later nog wel in actie in de landenwedstrijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jiao en Jie aan!