Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Taekwondoka Oogink klaar in Rio

Taekwondoka Oogink klaar in Rio

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Voor taekwondoka Reshmie Oogink zijn de kwartfinales het eindstation geworden bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

De 26-jarige vechtsportster uit Almelo moest zaterdag na haar nipte nederlaag tegen Jackie Galloway hopen op een finaleplaats voor haar Amerikaanse kwelgeest. In dat geval zou ze via de herkansingsronde nog kans maken op brons in de klasse boven 67 kilogram.

Galloway strandde echter in de halve finales tegen de Mexicaanse Maria del Espinoza, de olympisch kampioen van Peking 2008 en de nummer drie van Londen 2012. Daarmee zat voor Oogink het olympisch toernooi erop.

"Ik hoopte nog dat Galloway na haar overwinning op mij vleugels zou krijgen, maar helaas'', treurde Oogink, die eerder dit jaar brons veroverde bij het EK. "Dit is flink balen. Ik was voor een medaille naar Rio gekomen en ook goud hield ik voor mogelijk. Het mocht echter niet zo zijn. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Reshmie aan!