Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Susan Kuijken achtste op 5.000 meter

Susan Kuijken achtste op 5.000 meter

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Susan Kuijken is vrijdag bij het olympisch atletiektoernooi in Rio de Janeiro op de achtste plaats geëindigd op de 5000 meter. De dertigjarige atlete uit Nijmegen liep een fraai persoonlijk record van 15.00,69. Haar oude persoonlijke toptijd was 15.04,36 uit 2013.

Deel dit artikel op social media

Het olympisch goud ging vrijdagavond na een boeiende race naar Vivian Cheruiyot uit Kenia (14.26,17), gevolgd door Hellen Obiri uit Kenia (14.29,77) en Almaz Ayana uit Ethiopië (14.33,59).

Voor Kuijken was het haar derde optreden bij Rio 2016. Eerder kwam ze op de 10.000 meter (veertiende) en in de halve finales van de 5000 meter (vijfde) uit. Kuijken mikte in de finale van de 5000 meter vooraf ook al op een plek in de top acht. Bij de EK vorige maand in Amsterdam eindigde ze als vierde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!