Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Steenbergen blijft steken in series

Steenbergen blijft steken in series

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Marrit Steenbergen heeft de Nederlandse zwemploeg maandag ook niet aan een positieve impuls op de Olympische Spelen kunnen helpen. Het zestienjarige toptalent strandde op de 200 meter wisselslag al in de series.

Deel dit artikel op social media

De 2.16,59 die Steenbergen neerzette, was bij lange na niet genoeg voor een plek in de halve finales.De jonge Friezin bleef in het olympische bad van Rio de Janeiro ruim 2,5 seconde boven haar persoonlijk record, eerder dit jaar gezwommen in Eindhoven (2.14,02).

Steenbergen tikte in haar serie als vijfde aan, in het klassement van de voorronde werd ze 34e in het veld van veertig zwemsters. Alleen de snelste zestien gingen door.De prestaties van de Nederlandse zwemploeg op de Spelen vallen vooralsnog bijzonder tegen. Alleen de estafettezwemsters wisten op de 4x100 vrij de finale te halen, maar daarin vielen ze net naast het podium (vierde). 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marrit aan!