Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Startvolgorde Oranje eventingruiters bekend

Startvolgorde Oranje eventingruiters bekend

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO (KNHS) – De Nederlandse eventingploeg is inmiddels  een paar dagen in Rio, na een paar dagen relatieve rust om te acclimatiseren, is het nu bijna tijd voor de start van de olympische strijd. Vrijdagochtend om 8.30 uur plaatselijke tijd (13.30 uur in Nederland) is de eerste veterinaire keuring. Zaterdag begint de dressuur in het Deodoro Equestrian Center. Bondscoach Martin Lips heeft inmiddels ook zijn teamvolgorde bepaald, Theo van de Vendel gaat als eerste, daarna Tim Lips, vervolgens Alice Naber en als vierde Merel Blom.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Lips licht de volgorde waarin de ruiters van start gaan toe: “Theo van de Vendel gaat als eerste, dat is een safe crosser en dat vind ik erg belangrijk. Het is goed voor het vertrouwen als de eerste teamruiter een sterke cross rijdt. Vorig jaar op het Europees kampioenschap in Blair Castle deed hij dat ook erg goed. Tim moet gewoon zien dat hij ook zo'n ronde rijdt en meegaat in de stroom. Alice start als derde omdat zij op dit niveau als combinatie het minst ervaren is. Als zij als derde start, hebben we al de nodige informatie over de cross die haar kan helpen. Merel is met haar paard Rumour has It een heel ervaren combinatie die al veel crossen op viersterren niveau gereden heeft. De vierde combinatie moet er wel eens voor zorgen dat het team binnenkomt en dat kan Merel zeker.”

Martin Lips is tevreden over hoe het de Oranje eventingruiters en hun paarden tot nu toe vergaat in Rio. “De paarden hebben prima gereisd, direct na aankomst toonden ze zich wel wat moe en merkte je dat ze echt lang gereisd hadden. De eerste dag hebben we alleen een beetje aan de hand gestapt, de tweede dag heel licht gewerkt en gisteren voor het eerst wat meer gedaan en vandaag weer wat getraind met de dressuurtrainers, dat verliep heel goed en geeft vertrouwen. Het is echt heel goed geregeld hier. De bodems in de pistes waar getraind wordt zijn uitstekend, de stallen zijn echt super en de sfeer in de ploeg is heel goed, we zijn er wel klaar voor. Het weer is nu ook prettig, voor maandag tijdens de cross voorspellen ze wel iets warmer weer, maar niet te heet.”

In de dressuurtraining worden de eventers geholpen door de dressuurtopcoaches Nicole Werner en Alex van Silfhout die beide al in Rio aanwezig zijn voor de begeleiding van de dressuurruiters die volgende week aan hun wedstrijd beginnen. Ook bondscoach springen Rob Ehrens staat de eventers regelmatig bij en zo profiteert deze discipline optimaal van alle kennis van de toptrainers die Nederland rijk is. 

Donderdagavond (lokaal) vindt de loting van de startvolgorde van de landenteams plaats. Vrijdagochtend de eerste veterinaire keuring. Zaterdag en zondag wordt in het prachtige hoofdstadion de dressuur verreden. Maandag de cross country en dinsdag de tweede veterinaire keuring en het afsluitende springen.

Programma eventing 
Zaterdag 6 augustus, 15:00-21:00 uur (*): dressuur, deel 1 (Theo van de Vendel en Tim Lips)
Zondag 7 augustus, 15:00-21:00 uur: dressuur, deel 2 (Alice Naber-Lozeman en Merel Blom)
Maandag 8 augustus, 15:00-20:00 uur: cross-country
Dinsdag 9 augustus, 15:00-20:30 uur: springen
(*) Nederlandse tijd, tijden onder voorbehoud

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Theo, Merel, Tim en Alice aan!