Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Springruiter Vrieling uitgeschakeld na dubbele weigering

Springruiter Vrieling uitgeschakeld na dubbele weigering

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Springruiter Jur Vrieling is na zijn eerste optreden in Rio de Janeiro al uitgeschakeld voor de individuele titelstrijd. Met zijn paard Zirocco Blue had hij twee weigeringen en dat betekent dat hij zijn rit reglementair moest beëindigen.

Deel dit artikel op social media

"Echt een drama'', zei de aangeslagen ruiter. "Met Zirocco Blue heb ik hier zo lang naar toegewerkt. En dan dit. Meer dan balen. Zo ontspannen als hij gisteren was, zo gespannen was hij nu. Nu moeten we zien het vertrouwen terug te krijgen voor de landenwedstrijd.'' In de landenwedstrijd, die dinsdag begint, kan Vrieling nog wel in actie komen.

De andere Nederlanders brachten het er beter van af. Maikel van der Vleuten (Verdi) en Harrie Smolders (Emerald) bleven foutloos. Jeroen Dubbeldam maakte met Zenith één foutje, maar lag daar niet wakker van. "Het ging mis op de sloot, iets wat Zenith normaal nooit overkomt'', zei de regerend Europees- en wereldkampioen. "De fout komt op mijn conto. Ik was bij deze hindernis misschien net iets te ontspannen. Verder is de vorm goed. Ik ben tevreden.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jur aan!