Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schoonspringster Freitag plaatst zich voor halve finales

Schoonspringster Freitag plaatst zich voor halve finales

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Uschi Freitag heeft zich zonder problemen geplaatst voor de halve finales van het olympisch toernooi op de 3 meterplank.

Deel dit artikel op social media

De eerste Nederlandse schoonspringster op de Spelen sinds 1992 kwam vrijdag in de kwalificatie tot een totaal van 317,10 punten. De jury vond geen van haar vijf sprongen uit de toon vallen en deelde steeds ruime voldoendes (7) uit.

De nationaal kampioene, die in het verleden voor Duitsland uitkwam maar koos voor het vaderland van haar moeder, staat bekend om haar degelijkheid, zonder uitschieters naar boven of beneden. Freitag ging met haar verrichting als elfde door naar de halve eindstrijd, waarin plaats is voor achttien deelneemsters.

De Canadese Jennifer Abel presenteerde zich als favoriete. Met een score van 373,0 troefde ze haar Chinese rivales He Zi (367,05) en Shi Tingmao (357,55) af.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Uschi aan!