Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sanne Wevers pakt goud op balk

Sanne Wevers pakt goud op balk

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Turnster Sanne Wevers heeft maandag bij de Olympische Spelen in Rio het goud veroverd op balk. Wevers turnde een welhaast perfecte oefening en kwam uit op een score van 15,466. Nooit haalde ze op haar favoriete toestel zo'n hoog cijfer. Wevers werd de eerste Nederlandse turnster die een individuele medaille op de Spelen wist te winnen. 

Deel dit artikel op social media

Het zilver ging naar de Amerikaanse Lauren Hernandez met 15,333. Haar landgenote Simone Biles maakte een fout, een zeldzaamheid voor haar, en kwam uit op 14,733. Dat was goed voor brons.

Wevers (24) werd vorig jaar al tweede achter Biles bij de WK in Glasgow op haar favoriete toestel. Ze was met de vierde score (15,066) in de finale beland. In de teamfinale turnde ze op de balk al een persoonlijk record: 15,250.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne aan!