Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Samuel: over vier jaar sta ik in de finale

Samuel: over vier jaar sta ik in de finale

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Jamile Samuel had zich meer voorgesteld van haar deelname aan de Olympische Spelen. De Nederlandse atlete kwam maandag op de 200 meter niet verder dan de series. Samuel noteerde een tijd van 23,04 seconden, dat is ruim boven haar beste seizoensprestatie van 22,86.

Deel dit artikel op social media

"Een echte tegenvaller, deze tijd. De start was goed, maar in de bocht liep ik slapjes. Ik kon het nog doortrekken naar een derde plaats, maar de echte power ontbrak en helaas is de tijd niet goed genoeg'', aldus de 24-jarige Amsterdamse.

Volgens Samuel had ze de laatste weken goed kunnen trainen. "De achillesklachten zijn er nog wel, maar die speelden geen rol. Misschien wel dat ik een klein beetje grieperig ben geworden tijdens de vlucht van Portugal naar Rio. Ik had niet zoveel adem. Dit is mijn eerste individuele optreden bij de Spelen. Over vier jaar sta ik in de finale, op de 100 of 200 meter. Dat maakt me niet uit.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jamile aan!