Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ruiters willen ontgoocheling snel vergeten

Ruiters willen ontgoocheling snel vergeten

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse springruiters gaven woensdag in het Centro Olimpico de Hipismo van Rio een vooraf verwachte medaille weg. Nog foutloos begonnen aan de tweede dag van de landenwedstrijd betekende het terugtrekken van Zirocco Blue, het paard van Jur Vrieling, al een valse start.

Deel dit artikel op social media

Zonder schrapresultaat waren de twaalf strafpunten voor Harrie Smolders (Emerald) uiteraard fataal voor een goede klassering. De regerend wereldkampioenen dropen af met de gedeelde zevende plaats, ver achter olympisch kampioen Frankrijk.

"Winst en verlies zitten in deze sport heel dicht bij elkaar'', relativeerde bondscoach Rob Ehrens het tegenvallende resultaat. "We moeten hiervan leren en het nu een plaats geven. Vrijdag wacht de individuele wedstrijd waarin we drie kansrijke combinaties hebben.''

Maikel van der Vleuten (Verdi) kreeg over twee dagen alleen een tijdstraf, Jeroen Dubbeldam pakte op de tweede dag vijf strafpunten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Harrie, Jeroen, Maikel en Jur aan!