Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Roeiduo Paulis/Head naar A-finale in Rio

Roeiduo Paulis/Head naar A-finale in Rio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ilse Paulis en Maaike Head hebben donderdag bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro overtuigend de A-finale bereikt in de lichte dubbeltwee. Het Nederlandse koppel zegevierde in de halve finales op het kalme Lagoa Rodrigo de Freitas met een voorsprong van ruim 2 seconden op de nummers twee uit Canada.

Deel dit artikel op social media

Het excellerende tweetal van Oranje leidde in de race over 2000 meter van start tot finish.Head (32) en Paulis (23) behoren in Rio tot de medaillekandidaten. Ze wonnen eerder dit seizoen goud op de EK, het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) en de wereldbeker in Poznan (inclusief wereldrecord). Het kansrijke koppel zegevierde maandag in Rio de Janeiro in de serie ook al met de nodige overmacht.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maaike en Ilse aan!