Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rio draagt olympische vlag over aan Tokio

Rio draagt olympische vlag over aan Tokio

Rio 2016 RoadToTokyo

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Rio de Janeiro heeft zondagavond de olympische vlag overgedragen aan Tokio. In de Japanse hoofdstad worden over vier jaar de volgende Olympische Spelen gehouden.

Deel dit artikel op social media

Tijdens de sluitingsceremonie van de eerste Spelen op Zuid-Amerikaanse bodem gaf burgemeester Eduardo Paes van Rio de vlag met de vijf ringen aan IOC-voorzitter Thomas Bach, die het witte doek overdroeg aan gouverneur Yuriko Koike van Tokio.

De hoofdstad van Japan kreeg de organisatie van de Olympische Spelen drie jaar geleden toegewezen. Het mondiale sportevenement werd in 1964 ook al in Tokio gehouden. Na de overdracht van de olympische vlag presenteerde Tokio zich met een korte show aan de wereld. De Japanse premier Shinzo Abe legde, vermomd als het bekende computerspelfiguur Mario Bros, via een denkbeeldige pijplijn een verbinding van de ene naar de andere kant van de wereld tussen Rio en Tokio.

'Arigato', klonk het vanuit de andere kant van de wereld: bedankt voor de Spelen in Rio en bedankt voor de toewijzing van het evenement van 2020, aldus de Japanners.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!