Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Poels wil de strijd aan met Froome

Poels wil de strijd aan met Froome

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - In de Tour de France reed Wout Poels volledig in dienst van Chris Froome, maar het zou zomaar kunnen dat de 28-jarige Limburger zaterdag in de olympische wegwedstrijd gaat jagen op zijn ploeggenoot bij Sky.

Deel dit artikel op social media

Als de Tourwinnaar in de finale wegspringt en Poels voelt zich goed, dan zal de hij niet schromen om in de achtervolging te gaan. "Al moet ik dan wel zeker weten dat ik voor het podium kan rijden. Anders kan ik beter zorgen dat iemand anders achter Chris aan gaat'', zei Poels donderdag.

Poels maakte in de Tour als meesterknecht van Froome grote indruk. Het belooft wat voor de zware wedstrijd zaterdag in en om Rio. "Het parcours is superzwaar, dat moet me echt heel goed liggen. Het heeft alles in zich: kasseien, klimmen en als het een beetje hard waait, kunnen we het misschien nog 'op de kant' zetten. Deze wedstrijd kan alle kanten op.''

Poels noemt Alejandro Valverde en Sergio Henao als grootste kanshebbers op het goud. En Froome dan? "Chris heeft eerlijk gezegd in eendagskoersen nog niet zo heel veel laten zien. Al is het met zo'n zwaar parcours en het vele klimmen ook weer anders.'' Grappend: "hij heeft geen Wout Poels bij zich hè, dat is wel een minpuntje voor hem.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout aan!