Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Pilon-Stam neemt afscheid vol trots

Pilon-Stam neemt afscheid vol trots

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ja, ze had haar laatste wedstrijd voor Oranje gespeeld, bevestigde Debby Pilon-Stam zaterdag in de catacomben van Maracanãzinho.

Deel dit artikel op social media

Met de volleybalsters had ze zojuist de strijd om het brons bij de Olympische Spelen in Rio verloren van de Verenigde Staten. En dat deed zeer. "Maar ik ben wel trots. Dit is een bewijs van de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt'', ze de 32-jarige libero, moeder van een zoon van bijna twee.

Na de geboorte van Mees, maakte ze haar rentree in de ploeg, die haar daarvoor al door een blessure lang had moeten missen. Het werd een geslaagde comeback met deelname aan de Spelen als ultieme beloning. "Natuurlijk wilden we het afsluiten met een medaille. Ik kan nu even niet zeggen waarom dat niet gelukt is. Misschien is het net die ervaring die we missen ten opzichte van China en Amerika, die het wel kunnen afmaken en rustig kunnen blijven.''

Bondscoach Giovanni Guidetti dankte zijn libero. "Ze had een geweldig toernooi. Ze is een fenomeen, als speelster en als persoon. Ze kan het team sturen. Met haar spel, maar ook met haar stem.'' 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Debby aan!