Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympische voetbalselectie Rio 2016 bekend

Paralympische voetbalselectie Rio 2016 bekend

Rio 2016

Cheer!

ZEIST - Bondscoach Marcel Geestman heeft de selectie van het Nederlands CP voetbalteam bekendgemaakt voor de Paralympische Spelen, die over een maand beginnen in Rio de Janeiro. Op de Spelen in Londen, vier jaar geleden, werd Oranje vijfde.

Deel dit artikel op social media

"We gaan met een gezonde, maar realistische ambitie naar Rio", zegt Geestman. "We willen de halve finale halen. Als dat lukt hebben we twee wedstrijden de kans om voor een medaille te gaan. Daarvoor zullen we dan moeten stunten, want in het CP-voetbal wordt de dienst de laatste jaren uitgemaakt door vier sterke landen: Rusland, Oekraïne, Brazilië en Iran. Zij steken er echt bovenuit."

Nieuwe gezichten

In vergelijking met de WK-selectie van een jaar geleden selecteert Geestman twee nieuwe gezichten: Thomas Kleinlugtebeld en Gerard Bambacht. "Thomas is pas een paar maanden geleden bij ons gekomen, na een scoutingsweek in het voorjaar. Ik vind hem een goede speler, hij heeft zich bovendien makkelijk aangepast in de groep. Natuurlijk heeft hij pas een paar interlands achter zijn naam, maar Thomas is een rustige, volwassen jongen dus ik heb daar alle vertrouwen in."

"Gerard Bambacht is onze benjamin, hij is net 17 jaar. Hij speelde vorig jaar op het WK Onder 19, is een heel onbevangen en doelgerichte jongen met een neusje voor de goal. Hij is redelijk onverstoorbaar, dus ik denk dat leeftijd in zijn geval niets zegt", aldus Geestman.

De selectie:

Doel:
George van Altena (sv Marken)
Stefan Boersma (sc Joure)

Verdediging:
Lars Conijn (WSV’30)
Joey Mense (Sportclub Lochem)
Jeroen Schuitert (Enter Vooruit)
Teddy Witjes (vv Read Swart)

Middenveld:
Daan Dikken (vv Meerburg)
Guido Floors (azc Zutphen)
Thomas Kleinlugtebeld (DZC’68)
Peter Kooij (vv Maarssen)
Minne de Vos (FC Kunde)

Aanval:
Gerard Bambacht (vv Zuilichem)
Jeroen Saedt (FC Zutphen)
Iljas Visker (SML Arnhem)

>> Lees het hele artikel hier op de website van de KNVB

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!