Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympische Spelen bij de NOS

Paralympische Spelen bij de NOS

Paralympisch Rio 2016

Cheer!

ARNHEM - De NOS reist voor de Paralympische Spelen met een flinke ploeg af naar Brazilië. “We zenden meer uit van het evenement dan de vorige keren. Zo is bijvoorbeeld de openingsceremonie voor het eerst live op televisie te zien”, zegt Paul Vloon, die de eindredactie van de Paralympische programma’s verzorgt.

Deel dit artikel op social media

De NOS gaat tijdens de Paralympische Spelen (van 7 tot en met 18 september) op televisie dagelijks twee programma’s maken. Op NPO 2 wordt van 19.20 tot 19.50 uur een magazine uitgezonden, waarin de sportieve gebeurtenissen van de dag op een rijtje worden gezet. Net als in de vorige edities zal Herman van der Zandt de presentatie op zich nemen. Hij heeft oud-rolstoelbasketballer Marc de Hond als sidekick. Om 07.30 en 08.30 uur wordt op NPO 1 een selectie uitgezonden van de hoogtepunten van de voorbije nacht.

Via Nos.nl zijn vier livestreams beschikbaar. Vrijwel alle Nederlandse sporters die in actie komen, zijn daar live te zien, net als de sluitingsceremonie. Op NPO Radio 1 is elke ochtend een Paralympische update in het NOS Radio 1 Journaal. ’s Avonds is dat in het programma Langs de Lijn en Omstreken (NOS/EO).

“De Paralympische Spelen zijn de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bijzonder toernooi”, vertelt Vloon. “Intussen zijn bijna alle deelnemers fulltime met hun sport bezig. Achter elke topsporter die meedoet, schuilt een bijzonder verhaal. Bijna altijd is het een bochtige weg die naar de uiteindelijke prestatie leidt, en dat geeft zo’n prestatie extra glans.”

Het Internationaal Paralympisch Comité gaat ook uitpakken met heel veel (live-)beelden van de Spelen. Op www.paralympic.org wordt verspreid over dertien sporten 680 uur aan live-sport uitgezonden, aangevuld met hoogtepunten van alle 22 sporten en de openings- en sluitingsceremonie. Per dag wordt er in totaal 72 uur aan sport uitgezonden, op vijftien verschillende kanalen.  

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!