Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Olympische ploeg aangekomen in Nederland

Olympische ploeg aangekomen in Nederland

Rio 2016

Cheer!

AMSTERDAM - De Nederlandse olympische ploeg is dinsdag rond 13.00 uur met enige vertraging geland op Schiphol na een vlucht van zo'n elf uur vanuit Rio de Janeiro. Rond 14.20 uur kwamen de sporters aan bij de RAI voor een huldiging. 

Deel dit artikel op social media

De olympiërs vlogen met een speciale oranje Boeing 777 van KLM van Brazilië naar Nederland. Fans werd afgeraden om TeamNL op te wachten op Schiphol. Een deel van de 241 olympische sporters was al eerder in Nederland aangekomen. 

De eerder teruggekeerde sporters voegden zich bij hun collega-sporters voor het zogenaamde 'Welkom Thuis-evenement' op het evenemententerrein voor de RAI. Het programma werd omlijst door optredens van onder anderen Sharon Doorson en Nielson. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan onthaalde de atleten. 

Medaillewinnaars

Alle Nederlandse medaillewinnaars zijn bij de huldiging aanwezig. De Oranje-ploeg veroverde in totaal negentien plakken (acht  keer goud, zeven keer zilver en viermaal brons), goed voor de elfde plaats in de medaillespiegel.

Turnster Sanne Wevers (balk), het roeiduo Maaike Head/Ilse Paulis, wielrenster Anna van der Breggen (wegwedstrijd), baanrenster Elis Ligtlee (keirin), zeilers Dorian van Rijsselberghe (RS:X) en Marit Bouwmeester (Laser Radial) en openwaterzwemmers Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal pakten een olympische titel.

Zilver was er voor atlete Dafne Schippers (200 meter), boksster Nouchka Fontijn, de hockeysters, de roeisters van de dubbelvier, BMX'er Jelle van Gorkom, wielrenner Tom Dumoulin (tijdrit) en baanrenner Matthijs Büchli (keirin).

Judoka Anicka van Emden, de mannenacht bij het roeien, beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Van der Breggen (tijdrit) eindigden in Rio op de derde plek.

Koning

Woensdag volgt de formele huldiging van olympische medaillewinnaars door premier Mark Rutte in de Ridderzaal in Den Haag.

De sporters reizen daarna ook nog door naar Paleis Noordeinde voor een ontmoeting met koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Deze en volgende week staan er in verschillende gemeenten ook nog huldigingen op het programma voor individuele medaillewinnaars.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!