Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Olympische medaillewinnaars TeamNL gehuldigd in Den Haag

Olympische medaillewinnaars TeamNL gehuldigd in Den Haag

Rio 2016

Cheer!

DEN HAAG - In Den Haag zijn vanmiddag de medaillewinnaars van Rio gehuldigd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en NOC*NSF zetten de gouden, zilveren en bronzen sporters en coaches in het zonnetje. Minister-president Rutte ontving de sporters op het ministerie van Algemene Zaken. Daarna werden de medaillewinnaars en hun coaches gehuldigd in de Ridderzaal waar minister-president Rutte, minister Schippers van VWS, NOC*NSF voorzitter Bolhuis en chef de mission Hendriks hen toespraken. Vervolgens vertrokken de Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro per oranje Gazellefiets naar Paleis Noordeinde voor een ontvangst door het Koninklijk Paar.

Deel dit artikel op social media

Minister Schippers verraste de gouden medaillewinnaars In de Ridderzaal met een Koninklijke Onderscheiding. Anna van der Breggen, Elis Ligtlee, Ilse Paulis, Maaike Head, Sharon van Rouwendaal, Sanne Wevers, Ferry Weertman en Marit Bouwmeester werden gehuldigd in de orde van Oranje Nassau. Minister Schippers overhandigde Dorian van Rijsselberghe, die vier jaar geleden bij zijn eerste gouden medaille al geridderd werd, een bijzonder beeld, de Chapeau, om haar waardering te tonen.

EY, voormalig Ernst en Young, is al zeventien jaar partner bij NOC*NSF en heeft het coach-schap hoog in haar vaandel staan. Marcel van Loo van EY eerde speciaal de coaches die met hun sporter goud hebben behaald: Johan Lammerts, René Wolff, Aaron McIntosh, Josy Verdonkschot, Marcel Wouda, Vincent Wevers en Jaap Zielhuis.

Daarnaast huldigde EY ook de "Emerging coach". Dit is een prijs voor een veelbelovende, opkomende coach. Voor de beoordeling voor het winnen van deze prijs kijkt de jury naar de aanpak van de coach, de passie en overtuiging in die aanpak en in hoeverre de coach vernieuwend is. Daarnaast wordt er gekeken naar de concrete prestaties, de persoonlijke integriteit en invloed, de visie en strategische richting en tenslotte naar de nationale en internationale impact van de coach. De jury bestaat uit Maurits Hendriks, Marianne Timmer, de winnaar van de prijs na de Olympische Spelen van Sochi, en Co Adriaanse.

De jury riep beachvolleybalcoach Gijs Ronnes uit tot Emerging Coach Rio 2016. "Ronnes heeft de leiding over een gestructureerd programma waarbij de teams de laatste jaren een constante factor zijn in de wereldtop", zo lichtte Van Loo toe. "Gijs’ professionaliteit is zowel in de voorbereiding als uitvoering op hoog niveau en een voorbeeld voor anderen. Hij is aangesloten bij zijn collega’s binnen zijn sport maar ook bij zijn collega’s binnen TeamNL. Gijs is een coach die op zijn eerste Olympische Spelen de verwachtingen waarmaakt die hij in de aanloop heeft geschapen: positief, stabiel, resultaat gedreven en een echte teamplayer."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!