Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nummerdor en Varenhorst winnen eerste groepsduel

Nummerdor en Varenhorst winnen eerste groepsduel

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst zijn zondag prima begonnen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het Nederlandse koppel, dat vorig jaar het zilver pakte bij de WK in eigen land, won het eerste groepsduel in twee sets van de Chilenen Marco en Esteban Grimalt: 21-16 en 21-13.

Deel dit artikel op social media

Vooral in de tweede set was het krachtsverschil groot. Met soeverein spel liepen Nummerdor en Varenhorst uit naar 10-2. Vervolgens kwamen ze geen moment meer in de problemen.

Het duo neemt het in de groepsfase nog op tegen de Russen Viacheslav Krasilnikov en Konstantin Semenov en Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel uit Polen.

De beste twee teams uit elke poule plus de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de achtste finales.

Nummerdor
De 39-jarige Nummerdor doet voor de vijfde keer mee aan de Spelen. In Sydney (2000) en Athene (2004) maakte hij deel uit van het Nederlandse zaalvolleybalteam.

In Peking (2008) en Londen (2012) vormde hij in het beachvolleybal een team met Richard Schuil. Met een vierde plek in Londen was Nummerdor het dichtst bij een medaille maar olympisch eremetaal ontbreekt nog steeds op zijn lijst.

In gesprek met de NOS zei Nummerdor tevreden te zijn met de overwinning. "Dit was een belangrijke wedstrijd. Het waaide hard en daar zijn we goed mee omgegaan. Je werkt hier het hele seizoen naartoe en dan ben je blij dat het toernooi begint", aldus Nummerdor.

"Die andere twee duo's zijn op papier echt zware tegenstanders", keek Nummerdor alvast vooruit.

Van Gestel en Van der Vlist
Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel wisten in hun eerste groepsduel op de Olympische Spelen niet voor een verrassing te zorgen. De als vijfde geplaatste Canadese vrouwen Sarah Pavan/Heather Bansley wonnen in twee sets. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Christiaan en Reinder aan!