Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nederlandse vinding houdt TeamNL koel in Rio

Nederlandse vinding houdt TeamNL koel in Rio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Een speciale paraplu gaat TeamNL in Rio helpen het hoofd koel te houden tijdens het warmlopen en wachten. De makers van de senz° stormparaplu hebben speciaal voor de 242 sporters van TeamNL een versie ontwikkeld die niet alleen stormbestendig is en beschermt tegen regen, maar die ook de infrarode straling van de zon reflecteert. Daardoor is het onder de paraplu aanzienlijk koeler.  

Deel dit artikel op social media

Rio de Janeiro heeft tijdens de Olympische Spelen zo'n zes zonuren per dag, bij een temperatuur die tussen de 25 en 30 graden ligt. Fijn voor zonaanbidders, maar niet voor sporters die een topprestatie moeten leveren. De 242 sporters van TeamNL hebben daarom de beschikking over de senz° cooltech umbrella. 

Beat the heat
Maurits Hendriks, chef de mission van het Nederlandse team: "Wij hebben als Nederland een unieke mogelijkheid gekregen om via senz° een speciale paraplu te gebruiken die de infrarode straling van de zon weert. Dat maakt echt het verschil in 'beat the heat'. In de topsport gaat het vaak over het omgaan met de lokale omstandigheden en de paraplu van senz° kan voor TeamNL zeker een bijdrage leveren aan het weren van de warmte op de momenten dat het er om gaat." 

Voordeel voor Nederlandse sporters
"De cooltech umbrella koelt aanzienlijk beter dan een gewone paraplu", zegt Philip Hess, mede-oprichter van senz°. "Daar kunnen onze Olympische sporters hun voordeel mee doen, bijvoorbeeld tijdens het inrijden, maar ook tijdens de pauzes of als ze op de bank zitten. Eigenlijk op elk moment dat ze níet aan het sporten zijn, maar wél blootgesteld worden aan de volle zon." 

Momenteel is de speciale paraplu voor TeamNL de enige versie van de cooltech umbrella. Deze is vanaf volgende week beperkt te koop in de webshop van senz°. Op termijn komen er varianten voor consumenten. 

Over senz°
Senz° werd in 2006 opgericht door drie studenten van de Technische Universiteit Delft. Het feit dat traditionele ronde paraplu’s bij harde wind altijd omklappen, frustreerde hen zodanig dat zij de senz° stormparaplu ontwikkelden. De originele stormparaplu's zijn kwaliteitsparaplu’s die niet omklappen of kapot gaan zoals traditionele ronde paraplu’s dat doen. Zelfs niet bij een fikse storm. senz° won vrijwel alle grote designprijzen (onder meer de Dutch Design Award, Red Dot en iF Gold) en de paraplu werd door TIME Magazine uitgeroepen tot één van de beste uitvindingen van het jaar. Het Nederlandse senz° is actief in Europa, Azië, Noord- en Zuid Amerika, Australië en Afrika. De asymmetrische stormparaplu is wereldwijd marktleider in dat segment.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!