Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Na 28 jaar geen paardenmedaille op Spelen

Na 28 jaar geen paardenmedaille op Spelen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 1988 moet de Nederlandse paardensportploeg zonder medailles naar huis. Oranje bleef in Rio de Janeiro met lege handen, net als 28 jaar geleden in Seoul. Op de zes olympiades die volgden, waren de spring- of dressuurruiters altijd goed voor eremetaal.

Deel dit artikel op social media

Bij de Spelen van 1992 in Barcelona pakte springruiter Piet Raijmakers zilver, net als de dressuurequipe onder leiding van Anky van Grunsven. Bij de springruiters volgden individuele medailles voor Jeroen Dubbeldam (goud bij Sydney 2000), Albert Voorn (zilver in 2000) en Gerco Schröder (zilver in 2012). De Nederlandse ploeg pakte goud in Barcelona en zilver in Londen.

Bij de dressuurruiters kon Oranje jarenlang bouwen op Van Grunsven, die in Atlanta (1996) zilver pakte en daarna drie keer op rij olympisch kampioene werd. In Londen was er zilver voor Adelinde Cornelissen en brons voor het team. In 1992, 1996, 2000 en 2008 pakte de dressuurploeg zilver.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!