Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Motivatiefilm zette hockeysters op scherp voor wedstrijd tegen Argentinië

Motivatiefilm zette hockeysters op scherp voor wedstrijd tegen Argentinië

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Bondscoach Alyson Annan zette de Nederlandse hockeysters maandag in aanloop naar de kwartfinale op de Olympische Spelen tegen rivaal Argentinië op scherp door haar speelsters een film met persoonlijke boodschappen van familieleden en vrienden te laten zien.

Deel dit artikel op social media

"Zij verwoordden heel mooi hoe speciaal het is om hier op de Olympische Spelen te mogen zijn. Het was een emotionele film die heel hard binnen kwam'', zei Annan na de 3-2 zege op de Zuid-Amerikaanse vrouwen.

Annan had de film, die in aanloop naar de Spelen was gemaakt, ook kunnen bewaren tot later in het toernooi. "Maar Argentinië is een team dat met heel veel passie speelt. Ik vond het het beste om het nu te doen. Ik ben trots dat we Argentinië hebben weerstaan.''

De twee teams trainden een dag voor de wedstrijd na elkaar. "Toen Argentinië ons zag, gingen ze opeens heel veel lawaai maken. Ik heb tegen mijn speelsters gezegd: wat wij hebben is echte passie, wat Argentinië doet is een beetje bluffen. We hebben het goed gedaan, maar we moeten kritisch blijven.''

Aanvoerster Maartje Paumen was onder de indruk van de film. "Binnen tien seconden was iedereen aan het snikken. Het was een topfilm van tien tot twaalf minuten. De manier waarop we vandaag speelden, was overtuigend. Nog twee wedstrijden winnen en ons doel is bereikt.''

Gele kaarten

Annan schrok even toen Nederland na drie gele kaarten aan het eind van het derde kwart met acht speelsters op het veld stond. "Dat is niet niks tegen een ploeg als Argentinië'', aldus de bondscoach. "Iedereen moest even twee keer zo veel lopen. En nog creëerde Argentinië weinig kansen.''

Naomi van As, die net als Margot van Geffen en Eva de Goede naar de kant werd gestuurd, vond de kaarten vrij makkelijk gegeven. "Drie gele kaarten was wel erg veel'', zei Van As.

Nederland hield uiteindelijk stand. "Je weet dat het tegen Argentinië een harde wedstrijd wordt. Maar op de een of andere manier zijn wij het die dan altijd vrij snel kaarten krijgen. Dat doen we toch niet goed'', aldus de 33-jarige Van As, die het met Oranje woensdag in de halve finale in Rio de Janeiro opneemt tegen Duitsland.

"Ik ben in de slotfase echt vijf jaar ouder geworden. Het had zo maar mijn laatste wedstrijd op de Olympische Spelen kunnen zijn.''

In de finale van de Champions Trophy in juni verloor Oranje nog met 2-1 van Argentinië. "Van die wedstrijd hebben we echt geleerd'', zei Ellen Hoog. "We stonden heel sterk vandaag. Toen waren we onder de indruk van hun imponerende gedrag. Nu hadden we zoiets van: laat ze maar komen. We hebben gewerkt voor wat we waard waren.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Maartje, Maria, Kitty, Alyson, Laurien, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!