Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meppelink en Van Iersel stranden op de Copacabana

Meppelink en Van Iersel stranden op de Copacabana

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben zaterdag in Rio de Janeiro het eindstation bereikt van het olympisch toernooi. In de achtste finales moest het Nederlandse koppel zich in drie sets gewonnen geven tegen het Zwitserse duo Nadine Zumkehr/Joana Heidrich: 2-1 (19-21 21-13 15-10).

Deel dit artikel op social media

Van Iersel en Meppelink kwamen op een koele Braziliaanse avond op de Copacabana pas halverwege de eerste set een beetje los. Via 8-10 kantelde het duel naar 16-13, vooral dankzij een aantal goede verdedigende acties. Het Zwitserse duo vocht knap terug, maar moest toch de eerste set afstaan

Ook in de tweede set kwamen Van Iersel en Meppelink snel op achterstand. Via 3-7 werd het 8-7, maar daarna liepen de Zwitserse vrouwen opnieuw uit. Het Nederlandse duo kwam zowel aanvallend als verdedigend tekort.

In de derde set bleef het spel van Van Iersel en Meppelink te wisselvallig om de winst te kunnen pakken, ook al doordat Meppelink last ondervond van een lichte knieblessure. Tenminste zo leek het, maar na afloop gaf ze toe dat haar medische pauze van vijf minuten, bij een stand van 6-12, een laatste poging was om zichzelf te hervinden.

"Had ik het maar drie punten eerder gedaan'', verzuchtte Meppelink. "Want daarna had ik eindelijk weer een beetje ritme in mijn spel. Vanaf de tweede set kwam ik er niet meer uit met mezelf. Ik wist precies wat er fout ging, maar kreeg het niet voor elkaar om eruit te komen. Dat is heel frustrerend. Ik had gewoon heel veel moeite om de bal aan de andere kant op de grond te krijgen. Mijn timing was weg. Ik weet dat het zoveel beter kan en dat is een waardeloze gedachte.''

Meppelink en Van Iersel, de Europese kampioenen van 2014, hadden de vijfde plaats in Rio als doelstelling en droomden van een medaille. "Hier hebben we zo lang naar toegewerkt'', sprak Van Iersel bedrukt. "Er zat meer in, maar dat is er helaas niet uitgekomen. Dit moeten we even laten bezinken.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Madelein en Marleen aan!