Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Meerkampsters zakken weg na hoogspringen

Meerkampsters zakken weg na hoogspringen

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Meerkampster Nadine Visser is na het hoogspringen gekelderd in het klassement van de zevenkamp bij de Olympische Spelen van Rio. De Nederlandse atlete kwam op het tweede onderdeel tot een matige sprong van 1,68 en leverde veel punten in. Visser zakte van de derde naar de 21e plek in de tussenstand. Die derde plek had ze behaald op de 100 meter horden met een tijd van 13,02.

Deel dit artikel op social media

Anouk Vetter en Nadine Broersen bedwongen beiden de lat op 1,77 meter en deden daarmee nauwelijks goede zaken. Europees kampioene Vetter viel terug van de tiende naar de zestiende plek, Broersen daalde af van twaalfde naar de zeventiende.

Vetter bleef met haar sprong van 1,77 nog in de buurt van haar persoonlijk record van 1,81, maar Broersen zat daar ver vanaf. De Dongense is Nederlands recordhouder met 1,94 en scoort doorgaans veel punten op dit onderdeel.

De Britse Katarina Johnson-Thompson ging over 1,98 en nam de leiding in het klassement over van haar landgenote Jessica Ennis-Hill.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anouk, Nadine en Nadine aan!