Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Medaillewinnaars naar Rutte en koningspaar

Medaillewinnaars naar Rutte en koningspaar

Rio 2016

Cheer!

DEN HAAG - De Nederlandse atleten die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een medaille hebben gewonnen worden woensdagmiddag in Nederland ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook gaan de sporter langs bij premier Mark Rutte.

Deel dit artikel op social media

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt. Het officiële huldigingsprogramma heeft plaats in Den Haag. Rutte verwelkomt de atleten op het ministerie van Algemene Zaken. Na de bijeenkomst worden de medaillewinnaars, samen met hun coaches en begeleiders, gehuldigd in de Ridderzaal.

Er worden toespraken gehouden door Rutte, minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, chef de mission Maurits Hendriks en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. Daarna begeven de olympische sporters zich op de Oranje Gazelle-fietsen naar Paleis Noordeinde, waar ze worden ontvangen door het koninklijk paar.

Op dinsdag 23 augustus worden de atleten gehuldigd in de Amsterdamse RAI. Op die dag komen de medaillewinnaars aan op Schiphol. De sporters die eerder terugkeerden naar Nederland komen die middag ook naar de RAI. De NOS zendt de beide huldigingen live uit.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!