Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Luiten sluit zich af voor debuut op Spelen

Luiten sluit zich af voor debuut op Spelen

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO (ANP) - Joost Luiten heeft de olympische drukte achter zich gelaten om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn debuut op de Spelen. De Nederlandse golfer verruilde dinsdag het olympisch dorp in Rio de Janeiro voor een appartement vlakbij de golfbaan, waar hij samen met zijn coach verblijft.

Deel dit artikel op social media

"In het olympisch dorp is er toch een andere sfeer en zijn er andere prikkels. Het is voor mij het beste om de voorbereiding te doen zoals ik altijd doe. Ik moet me focussen op mijn eigen ding'', aldus de 30-jarige Nederlander woensdag.

Golf keert in Brazilië na 112 jaar terug op de Olympische Spelen. Het toernooi voor de mannen begint donderdag. Luiten is al langer in Rio de Janeiro en kijkt zijn ogen uit. "Normaal gesproken zie ik dit alles op de bank thuis. Ik heb wel grote toernooien meegemaakt, maar dat is niets in vergelijking met dit. Ik val van de ene verbazing in de andere.''

In het olympisch dorp deelde de Bleiswijker een appartement met tennissers Robin Haase en Jean-Julien Rojer. "Dat is wel leuk, golf en tennis hebben veel raakvlakken. Ook zij doen een individualistische sport, we praten over veel zaken. Sinds ik hier ben heb ik echt een Oranjegevoel. Ik voel me echt onderdeel van het team. Ik ben ook weleens voor Europa uitgekomen, maar dit is een overtreffende trap'', zegt Luiten.

Veel topgolfers hebben afgezegd voor Rio vanwege het zikavirus. De nummers één tot en met vier van de wereld (de Australiër Jason Day, de Amerikanen Dustin Johnson en Jordan Spieth en de Noord-Ier Rory McIlroy) ontbreken om die reden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Joost aan!