Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Lijf laat Sintnicolaas weer in de steek

Lijf laat Sintnicolaas weer in de steek

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Olympische Spelen zijn voor de beste Nederlandse meerkamper allertijden uitgelopen op een persoonlijk drama. Eelco Sintnicolaas moest woensdag in Rio al na het eerste onderdeel van de tienkamp opgeven. Het schoot in zijn bovenbeen op de laatste meters van de 100 meter, het openingsnummer.

Deel dit artikel op social media

De tranen stonden hem in de ogen. ,,Het hele jaar is moeilijk geweest. Ik heb eerst mijn enkel laten opereren, daarna speelde mijn achillespees op, kneusde nog een tussenribspier, kreeg weer last van mijn enkel en nu dus mijn quadriceps'', somde hij met een brok in zijn keel zijn fysieke leed op aan de NOS.

,,Ik heb tien weken met tape getraind en diclofenac geslikt. Al dat werk voor slechts 100 meter. Het besef komt nu pas dat het over en uit is. Terwijl ik vorig jaar zo goed was'', aldus de Nederlands recordhouder met 8506 punten, teven oud-Europees kampioen indoor en winnaar van het zilver bij de EK van 2010.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Eelco aan!