Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee tevreden naar huis

Ligtlee tevreden naar huis

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Hoewel ze dinsdag naast de medailles greep op de sprint, gaat baanwielrenster Elis Ligtlee toch met een tevreden gevoel naar huis. Met goud op het onderdeel keirin konden de Olympische Spelen al niet meer stuk voor de 22-jarige Eerbeekse.

Deel dit artikel op social media

"Natuurlijk heb ik wel een traantje gelaten na de sprint. Maar ik denk dat al snel het mooie gevoel van die gouden plak gaat overheersen'', zei Ligtlee.

Ze bereikte soepel de halve finales van de sprint, maar daarin was ze kansloos tegen de Britse Rebecca James. In de strijd om het brons moest Ligtlee het vervolgens ook afleggen tegen een andere Britse, Katy Marchant. "Ik heb wat foutjes gemaakt en er zijn dingen die beter kunnen. Vierde worden is zuur, maar ik kan niet ontevreden zijn met wat ik hier heb neergezet. Ik ga met een goed gevoel naar huis.''

De medailleoogst van Groot-Brittannië op de olympische baan (zes goud, vier zilver, één brons) noemde Ligtlee "bizar'', zeker omdat de Britten de laatste jaren op grote toernooien amper wat wonnen. "In Londen 2012 stonden ze er en nu weer. Dat doen ze goed. Hoe dat komt? Ik heb geen idee.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis aan!