Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee naar kwartfinales sprint

Ligtlee naar kwartfinales sprint

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Baanrenster Elis Ligtlee is maandag bij de Olympische Spelen doorgedrongen tot de kwartfinales van het sprinttoernooi. Ligtlee, zaterdag al gekroond tot olympisch kampioene op het onderdeel keirin, versloeg in de achtste finales met een banddikte verschil de Litouwse Simona Krupeckaite.

Deel dit artikel op social media

Het sprinttoernooi voor de vrouwen gaat dinsdag verder.

Kirsten Wild
Kirsten Wild kende maandag bij de Olympische Spelen in Rio een matige start van het omnium. Op het eerste onderdeel, scratch, eindigde de Zwolse slechts als negende. Wild raakte op een van haar favoriete onderdelen ingesloten. De winst ging naar de Wit-Russische Tatsiana Sjarakova. De Britse Laura Trott, regerend olympisch en wereldkampioene, finishte als tweede.

Tim Veldt
Met een zevende plaats op de 250 meter heeft baanwielrenner Tim Veldt zich maandag op de Olympische Spelen weer in de top tien van het omnium genesteld. De 32-jarige Amsterdammer reed zijn rondje in 13,170 en steeg in de tussenstand naar de tiende plaats. De winst ging naar de Nieuw-Zeelander Dylan Kennett in 12,506, voor de Italiaan Elia Viviani (12,660) die daarmee aan de leiding blijft in het klassement.De afsluitende puntenkoers is later op maandag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis aan!