Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee kan niet geloven dat ze olympisch kampioen is

Ligtlee kan niet geloven dat ze olympisch kampioen is

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Baanwielrenster Elis Ligtlee heeft nog even tijd nodig om te beseffen dat ze voortaan als olympisch kampioene op het sprintonderdeel keirin door het leven gaat. 

Deel dit artikel op social media

"Dit is ongelooflijk'', zei ze zaterdag na haar gouden race in Rio de Janeiro. "Ik durfde hier nog niet eens over te dromen. Ik dacht eerst nog dat het zilver was, want het was zo close. En dan staat er dat je goud hebt. Echt bizar."

De 22-jarige Ligtlee belandde in de finale nadat ze in de halve finale met een gelukje, een val voor haar, naar de tweede plaats had kunnen rijden. 

"Ik wist dat ik in de finale alles uit mezelf moest halen. Anders zou het helemaal niets worden. Dat heb ik gedaan. Ongelooflijk, ik heb even tijd nodig om dit te plaatsen."

Pijn

Met nog twee ronden te gaan pakte Ligtlee in de finale brutaal de kop. Ze gaf haar leidende positie niet meer af. "Wat doen mijn benen pijn'', lachte ze. "Echt heel pijn. Niet normaal. Maar ik heb gewonnen. Echt bizar, niet te geloven."

Zondag begint voor Ligtlee het sprinttoernooi. Net als op de Keirin werd ze vorig seizoen ook op die discipline Europees kampioen.

"Maar vandaag ga ik dit nog even vieren en genieten van deze medaille. Ik had die van Anna van der Breggen al vastgehouden en toen dacht ik echt: Die wil ik ook."

Wolff

Bondscoach René Wolff was minder verbaasd over het goud dan Ligtlee zelf. "Dit is er wat er in zit. Als ze in zichzelf gelooft en in een positie komt dat ze voluit kan gaan. Dan gebeuren er mooie dingen", aldus Wolff.

"Keirin omvat heel veel factoren, er zijn veel invloeden van de andere rensters en het is lastig je eigen positie te vinden. Ze loste het vandaag keurig op."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis aan!