Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee en Van Riessen door op keirin, Hoogland klaar op sprint

Ligtlee en Van Riessen door op keirin, Hoogland klaar op sprint

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Baanwielrensters Elis Ligtlee en Laurine van Riessen hebben zich zaterdag bij de Olympische Spelen geplaatst voor de tweede ronde op het onderdeel keirin. Jeffrey Hoogland mist de kwartfinales op sprint.

Deel dit artikel op social media

De 22-jarige Ligtlee won haar heat, nadat ze lang achteraan de groep had gereden. Met nog anderhalve ronde te gaan versnelde de Eerbeekse, waarna ze in de sprint haar wiel het eerst over de meet drukte.

29-jarige Van Riessen was tot de herkansingen veroordeeld, nadat ze in haar heat bijna ten val was gekomen. In die herkansing ging ze haar sprint vroeg aan, waarna ze nipt stand hield.

De geboren Leidse blesseerde wel haar pols in de eerste ronde. Ze werd door de Française Virginie Cueff naar boven gedrongen en werd bijna de tribune in gelanceerd. Van Riessen wist zich net overeind te houden tegen de boarding, maar miste wel rechtstreekse plaatsing voor de tweede ronde.

Van Riessen en Ligtlee eindigden vrijdag nog als vijfde tijdens de teamsprint.

Hoogland

Jeffrey Hoogland moest zich via de herkansingen zien te plaatsen voor de kwartfinales op sprint. De 23-jarige coureur uit Nijverdal kwam als eerste uit de laatste bocht, maar miste de kracht om de sprint te winnen.

Hoogland liet zich in de achtste finales verrassen door de Fransman Gregory Baugé, die de sprinter binnendoor passeerde. Zijn sprinttoernooi zit er nu op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis, Laurine en Jeffrey aan!