Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ligtlee bereikt halve finales op sprint, Bos uitgeschakeld op keirin

Ligtlee bereikt halve finales op sprint, Bos uitgeschakeld op keirin

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Elis Ligtlee stevent af op een nieuwe medaille in het baanwielrennen. De kersvers olympisch kampioene keirin haalde dinsdag de halve finale op de sprint door in de kwartfinale te winnen van de Russin Anastasija Vojnova.

Deel dit artikel op social media

Ligtlee won beide races, waardoor een beslissende derde rit niet nodig was.

De halve finales zijn later op dinsdag vanaf 21.00 uur Nederlandse tijd (16.00 uur lokale tijd). De finale en troostfinale om brons staan vervolgens gepland vanaf 22.44 uur Nederlandse tijd.

Ligtlee haalde in 2015 nog WK-zilver op de sprint, maar de concurrentie om daar een olympische medaille aan toe te voegen is sterk.

Olympisch recordhoudster Rebecca James, Katy Marchant (beiden uit Groot-Brittannië) en de Duitse wereldrecordhoudster Kristina Vogel zijn de andere halve finalisten. Alle drie hadden ook aan twee races genoeg.

Büchli

Matthijs Büchli plaatste zich op de keirin voor de tweede ronde. De Haarlemmer werd in zijn heat nipt tweede en plaatste zich daarmee direct voor de volgende ronde.

Theo Bos haalde de tweede ronde niet. Hij werd in zijn race derde en eindigde daarna in de herkansingen opnieuw als derde in zijn rit terwijl alleen de winnaar verder ging.

Alleen de nummers twee van de vier heats met zes of zeven deelnemers plaatsten zich rechtstreeks voor de tweede ronde. De tweede ronde wordt later op dinsdag verreden, de finale volgt daarna.

Wild

Kirsten Wild klom van de zesde naar de vijfde plaats in het omnium na een wat teleurstellende dertiende plaats in de tijdrit, het vierde onderdeel van de zes. De Almeloër klokte in 500 meter een tijd van 36,562 seconden en vergaarde met de dertiende plaats die dat opleverde zestien punten.

Met in totaal 106 punten staat Wild nu vijftig punten achter klassementsleider Laura Trott uit Groot-Brittannië. Jolien D'Hoore uit België is tweede met 144 punten, de Amerikaanse Sarah Hammer volgt op 140 punten. Later volgen nog de vliegende ronde en de afsluitende puntenkoers.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Elis, Theo, Matthijs en Kirsten aan!