Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo mag titel verdedigen op 50 vrij

Kromowidjojo mag titel verdedigen op 50 vrij

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Ranomi Kromowidjojo kan op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro haar titel op de 50 meter vrije slag verdedigen in de finale. De 25-jarige zwemster bereikte de eindstrijd van het kortste nummer, door in de halve finales de derde tijd te klokken: 24,39 seconden. De Deense Pernille Blume (24,28) en de Australische Kate Campbell (24,32) waren iets sneller.

Deel dit artikel op social media

'Kromo' veroverde vier jaar geleden in Londen het goud op de 50 vrij in 24,05 seconden, nog altijd haar persoonlijk record. De finale in Rio is in de Nederlandse nacht van zaterdag op zondag.

De drievoudig olympisch kampioene moest donderdag afscheid nemen van haar status als olympisch kampioene op de 100 vrij. Kromowidjojo eindigde in de finale van het koninginnennummer als vijfde, in een tijd die ze sinds Londen 2012 niet meer had gezwommen (53,08).

Inge Dekker redde het niet. De dertigjarige zwemster, bezig aan haar laatste Spelen, strandde in de halve finales met 25,31. Dat bleek de zertiende tijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi aan!