Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kromowidjojo: ging voor alles of niks

Kromowidjojo: ging voor alles of niks

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De teleurstelling bij de Nederlandse zwemsters was groot na de vierde plek op de 4x100 meter vrije slag.

Deel dit artikel op social media

,,Ik ging voor alles of niks'', zei slotzwemster Ranomi Kromowidjojo. ,,Maar het lukte niet. We wisten ook wel dat het moeilijk zou worden. Het is toch wel wat anders dan vier of acht jaar geleden, maar we wilden toch wel graag een medaille halen.''

Ook debutante Marrit Steenbergen baalde flink. ,,Ik had veel sneller gemoeten en had ook harder gekund. Dit is heel zuur dat het niet is gelukt. Misschien dat de spanning mee heeft gespeeld, maar ik had juist minder zenuwen dan in de series.''

Femke Heemskerk was niet blij, maar was niet verrast door de tegenstand van Canada, dat derde werd. ,,Dat de Canadezen zo hard gingen was voor mij ook geen verrassing. Het is jammer dat het mis is gegaan, maar we moeten dit nu parkeren. Dit is klaar en nu ga ik mij richten op de 200 meter vrij.''

Inge Dekker had gemengde gevoelens. ,,Dit is gewoon heel erg balen, al is het voor mij wel bijzonder dat ik deze race heb kunnen zwemmen'', zei de zwemster die eerder dit jaar een ingreep moest ondergaan vanwege baarmoederhalskanker. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi, Marrit, Femke, Inge en Maud aan!