Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Koning Willem-Alexander reikt zilveren medaille uit aan Schippers

Koning Willem-Alexander reikt zilveren medaille uit aan Schippers

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Koning Willem-Alexander heeft donderdagavond (lokale tijd) in Estadio Olimpico in Rio de Janeiro de zilveren medaille uitgereikt aan Dafne Schippers.

Deel dit artikel op social media

De 24-jarige Schippers werd woensdag tweede op de olympische 200 meter, maar daarna was er nog geen medailleceremonie. Het goud ging naar de Jamaicaanse Elaine Thompson, die in 21,78 een tiende sneller was dan de Nederlandse.

Later op donderdag wordt Schippers ook nog gehuldigd in het Holland Heineken House.

Schippers kwam donderdag voor het laatst in actie op de Spelen. Na haar vijfde plaats op de 100 meter en het zilver op de 200 meter, wist ze zich met de estafetteploeg niet te plaatsen voor de finale van de 4x100 meter.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne aan!